Nieuws

Lidl, SADC, Edmond de Rothschild en gemeente Tilburg ontvangen BREEAM-NL certificaat 

Op vastgoedbeurs PROVADA hebben verschillende projecten hun BREEAM-certificering in ontvangst mogen nemen. Zo hebben ontwikkelaars SADC en Lidl Bouw & Vastgoed, gemeente Tilburg en investment manager Edmond de Rothschild een certificaat overhandigd gekregen voor hun projecten. 

Edmond de Rothschild

De Europese investment manager heeft voor haar portefeuille met voornamelijk industrieel vastgoed verschillende BREEAM-NL certificaten gekregen. De portefeuille bestaat in totaal uit 17 gebouwen met een gecombineerd bruto vloeroppervlakte van meer dan 200.000 vierkante meter. Van de gebouwen hebben 13 een Pass-certificaat gekregen en 4 gebouwen een Good-certificaat.

Gemeente Tilburg

Voor hun stadskantoor heeft gemeente Tilburg een Excellent certificaat (BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie) in ontvangst mogen nemen. Het Stadskantoor 1 is in 1971 ontworpen door de architect Kraaijvanger en onlangs volledig gerenoveerd.

Het stadskantoor heeft een bruto vloeroppervlak van 16.000 vierkante meter en is een opvallende verschijning. Het gebouw wordt in de volksmond aangeduid als ‘de Zwarte Doos’ omdat het geheel met zwart graniet is bekleed. De gemeente heeft bewust gekozen voor het renoveren van haar stadskantoor, omdat hergebruik namelijk een aanzienlijke besparing van materialen en grondstoffen oplevert.

Lidl

De vastgoedpoot van Lidl heeft twee BREEAM-NL certificaten in ontvangst genomen. Het eerste certificaat is voor het Lidl distributiecentrum in Almere (BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie) dat is bekroond met Outstanding. Het DC beslaat een bruto vloeroppervlakte oppervlakte van circa 64.900 vierkante meter.

Het tweede certificaat is voor het onlangs gerenoveerde en uitgebreide hoofdkantoor in Huizen (BREEAM-NL In-Use) met een omvang van 10.000 vierkante meter.

SADC

Onlangs heeft ontwikkelaar SADC het BREEAM-NL Outstanding certificering behaald voor Schiphol Trade Park. Hiermee is dit officieel het meest duurzame logistieke business park ter wereld met een beoordeling van 87,67% op BREEAM-NL Gebied v2018. Bovendien is het het eerste bedrijventerrein in Nederland met een BREEAM-NL hercertificering voor duurzame gebiedsontwikkeling. Lees hier meer

Gerelateerd nieuws

Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...
Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet en Julie Fuchs Duurzaamheid coördinator, krijgen het BREEAM-NL certificaat overhandigd uit handen van Rudy van der Helm, Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC.

Nationale Opera & Ballet scoort hoog met nieuw BREEAM-NL certificaat

6 februari 2024
 Zwaardere duurzaamheidscriteria en een hogere score in 2023.   Nationale Opera & Ballet ontvangt de kwalificatie ‘Very...