Projecten

Project
OUTSTANDING 86,23%

LIDL Distributiecentrum

Het project LIDL Almere betreft de nieuwbouw van een zeer duurzaam logistiek centrum voor LIDL in navolging van de eerder gerealiseerde distributiecentra te Oosterhout en Waddinxveen.

Lidl kan vanwege de centrale ligging hiermee in Nederland nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van haar organisatie.“ Bovendien investeren wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland”, zegt Harm van Oorschot, directeur centrale diensten van Lidl Nederland.

Duurzaamheid is ook bij dit DC een belangrijk thema. Lidl heeft al meerdere distributiecentra gebouwd die tot de duurzaamste van Europa behoren. Almere wordt hierop geen uitzondering. Lidl gaat met dit distributiecentrum te Almere opnieuw voor de hoogst haalbare BREEAM certificering, namelijk een 5 sterren Outstanding label.

Het DC wordt gerealiseerd in Almere op het toekomstige industrieterrein Stichtsekant gelegen aan de Lijsterweg (ong.), ten zuidoosten van de kern van Almere. Het toekomstige industrie terrein is de nieuwste logistieke hotspot in Nederland.

Het ligt in de directe nabijheid van de A6 en A27. Stichtsekant heeft een zeer goede bereikbaarheid. Het industrie terrein ligt op slechts 8 minuten rijden van de A6. Zowel Schiphol en de Amsterdamse haven zijn hiermee binnen 30 minuten te bereiken. Bovendien kunnen werknemers tijdens de spitsuren Stichtsekant nagenoeg filevrij bereiken.

Het DC beslaat een bruto vloeroppervlakte oppervlakte van ca 64.900 m2 voor zowel gekoelde als niet gekoelde waren incl. een kantoor met een bruto vloeroppervlak van ca 1875m2.