Nieuws

In beeld: BREEAM-NL op PROVADA 2024

BREEAM-NL stond dit jaar op het DGBC Paris Proof Plein tijdens PROVADA. We blikken terug op drie geslaagde dagen vol vragen en adviezen bij de helpdesk, kennissessies en uitreikingen. Hieronder enkele hoogtepunten in beeld. 

Vragenvuur bij de live helpdesk 

De BREEAM-NL helpdesk was live aanwezig. Dagelijks stonden onze collega’s paraat om bezoekers te informeren over BREEAM-NL, Paris Proof, klimaatadaptatie en andere duurzaamheidsthema’s. 

Panottoni ontvangt BREEAM-NL ontwerpcertificaat 

Feest bij Panattoni! De vastgoedontwikkelaar ontving een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat voor Panattoni Park Twente. Ook lanceerden zij samen met Dynamis en LXA Advocaten een whitepaper: ‘BREEAM-NL Certificaten: De Duurzame Boost voor Logistiek Vastgoed’. Wat blijkt? Het aantal BREEAM-NL gecertificeerde logistieke panden steeg met 51,8% in 2023 ten opzichte van het jaar ervoor. 

Borrel op het Paris Proof Plein

Dag twee van PROVADA sloten we af met een gezellige borrel op het Paris Proof Plein. Een mooi moment om Claire van Staaij in het zonnetje te zetten. Na 6 jaar nam ze afscheid als voorzitter van de adviesgroep BREEAM-NL In-Use. 

Quiztijd 

Na 2 dagen PROVADA zijn jouw vragen over BREEAM-NL misschien wel beantwoord door onze live helpdesk. Tijd om de kennis van bezoekers te testen! De winnaar van de quiz ging met een BREEAM-NL borrelplank naar huis. 

Kenissessie EU Taxonomie en BREEAM-NL 

Tot slot kon je jouw kennis over de EU Taxonomie en BREEAM-NL bijspijkeren tijdens de sessie in Forum 1. Onder leiding van Rudy van der Helm gingen Martijn Vlasveld (Edmond de Rothschild), Gert de Vos (Bouwinvest), Tanja van de Lagemaat (PwC) en Thomas Heye (DGBC) in gesprek over hoe BREEAM-NL je kan helpen om aan de Europese criteria te voldoen.  

Sessie gemist en wil je meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan de vergelijking tussen BREEAM-NL en de EU Taxonomie of ons webinar. Of lees meer over BREEAM-NL en de EU Taxonomie

Foto's PROVADA 2024 

Bekijk alle foto's van BREEAM-NL, DGBC en het Paris Proof Plein op PROVADA 2024 

Gerelateerd nieuws

Orato kantoorgebouw

Zadelhoff haalt BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Excellent certificaat voor Orato

25 september 2024
Zadelhoff Development heeft met haar Amsterdamse kantoorgebouw Orato een BREEAM-NL Excellent kwalificatie behaald. Het gebouw naar het...
BREEAM-NL gecertificeerd distributiecentrum Van Acht Koel & Vriesopslag in Veghel

Hoe Van Acht in 9 maanden een BREEAM-NL Outstanding distributiecentrum bouwde

4 september 2024
Voor de bouwhekken stond het vol met toeschouwers: allerlei professionals waren benieuwd hoe Van Acht Koel- & Vriesopslag het nieuwe...

Help ons om BREEAM-NL te verbeteren: geef feedback op geplande wijzigingen

27 augustus 2024
Geen compleet nieuwe beoordelingsrichtlijn, maar wel verbeterde credits: dat hopen we te bereiken met de modulaire update van BREEAM-NL. We...