Support

BREEAM-NL Update - November 2020

BREEAM-NL Algemeen

Deadline indiening BREEAM-NL Assessments in 2020

Het kantoor van DGBC is gesloten van 25 december 2020 tot en met 1 januari 2021. Hierdoor zullen wij in deze periode niet bereikbaar zijn.

Bij het indienen van Assessments in december dient rekening gehouden te worden met langere doorlooptijden in de Quality Assurance (QA). De QA kent een maximale doorlooptijd van vijftien werkdagen. In verband met de sluiting van het kantoor in de laatste week van december, worden deze dagen (25-31 december) niet gezien als werkdagen. Assessments die vanaf 1 december 2020 worden ingediend, worden mogelijk pas in januari 2020 behandeld. Assessments ingediend voor 1 december zullen nog dit jaar terugkoppeling van de QA ontvangen.

Vragen over dit bericht kunnen gesteld worden aan helpdesk@dgbc.nl

Nieuwe tarieven BREEAM-NL 2021

De certificeringstarieven worden per 1 januari 2021 aangepast in verband met inflatie. Projecten worden na 31 december 2020 gefactureerd conform de nieuwe tarieven.

Een overzicht van de tarieven kan je vinden op de kosten en tarieven pagina vanaf 1 januari. Via de volgende link kan je het overzicht van de kosten en tarieven nu al downloaden en inzien.

Mocht je vragen hebben over de nieuwe kosten en tarieven, neem dan contact met ons op via helpdesk@dgbc.nl

Beoordelingsrichtlijnen digitaal beschikbaar via nieuwe website BREEAM-NL 

De website breeam.nl is in een nieuw jasje gestoken. En dat nieuwe jasje herbergt naast een frisse uitstraling ook een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen voor de gebruikers van de site. Wellicht een van de meest belangrijke nieuwe features is dat alle BREEAM-NL richtlijnen - waartegen je een project op dit moment kunt registeren - nu volledig digitaal beschikbaar zijn. Dat houdt in dat alles op een plek gecentraliseerd en doorzoekbaar is. Naast de creditteksten vind je hier ook alle interpretaties en hulp bij de credits. Hiermee kan je alle informatie per credit op 1 plek raadplegen. Voorheen waren de beoordelingsrichtlijnen enkel als PDF te downloaden, iets dat nu overigens nog steeds mogelijk is. Benieuwd waar jij als Expert of Assessor te vinden bent op onze nieuwe website?

Lees hier meer...

Update Assessmenttool

Ervaren gebruikers van de Assessmenttool zullen het direct zien, de Assessmenttool pagina's zijn gerestyled. Met de lancering van de nieuwe BREEAM.nl site en de online beoordelingsrichtlijn is ook de Assessmenttool voorzien van een nieuw jasje. Met de aanpassingen zijn een aantal onderdelen in de Assessmenttool aangepast die jouw werk in de tool verder versimpelen.

  • Nieuwe lay-out. De pagina's zijn in een nieuw jasje gestoken en zien er weer als nieuw uit.
  • Sneller aanmaken van Project, Asset of Gebied. De stappen bij het aanmaken van een nieuw project zijn versimpeld, met minder invoervelden kan je sneller aan de slag.
  • Update Quickscans. Sneller aan de slag, vergelijk Quickscans en draai een Quickscanrapportage uit. 
  • De mogelijkheden voor ambities te vergelijken en een pre-assessment aan te maken zijn verwerkt in respectievelijk de Quickscan omgeving en de Assessments.* 

*Dit jaar aangemaakte ambities en pre-assessments zijn omgezet in een Assessment.

BREEAM-NL Nieuwbouw

BREEAM-NL Nieuwbouw interpretaties


MAN 1, ENE 1, ENE 2, ENE 5, ENE 26 - Verwijzing naar de EPC

In een nieuwe interpretatie voor bovenstaande credits is een verduidelijking aangebracht omtrent een verwijzing naar de EPC in relatie tot de omgevingsvergunning voor projecten. Je kan de interpretatie lezen via de online richtlijn of in het interpretatie document.

TRA 01 - Aanbod van openbaar en bedrijfsvervoer

In een nieuwe interpretatie voor TRA 01 is een verduidelijking aangebracht omtrent CN3. Je kan de interpretatie lezen via de online richtlijn of in het interpretatie document.

WAT 01 - Waterverbruik

In een nieuwe interpretatie voor WAT 01 is een verduidelijking aangebracht omtrent CN2. Je kan de interpretatie lezen via de online richtlijn of in het interpretatie document.

MAT 07 - Losmaakbaarheid

In een nieuwe interpretatie voor MAT 07 is een verduidelijking aangebracht omtrent de losmaakbaarheidstool. Je kan de interpretatie lezen via de online richtlijn of in het interpretatie document.

WST 05 - Klimaatadaptatie

In een nieuwe interpretatie voor WAT 05 is een verduidelijking aangebracht omtrent een foutieve opmaak. Je kan de interpretatie lezen via de online richtlijn of in het interpretatie document.

POL 04 - Minimalisering lichtvervuiling

In een nieuwe interpretatie voor POL 04 is een verduidelijking aangebracht omtrent credit verdeling. Je kan de interpretatie lezen via de online richtlijn of in het interpretatie document.

BREEAM-NL In-Use

BREEAM-NL In-Use interpretaties


ENE01 -  Energieprestatie van het gebouw

Met de intrede van de NTA8800 moet vanaf 1 januari 2021 ook voor de bestaande bouw de energieprestatie via deze nieuwe methode berekend worden. In de interpretatie is een conversietabel opgenomen om te bepalen met welke BENG waarden punten kunnen worden behaald voor ENE01. Je kan de interpretatie vinden via de online richtlijn of het interpretatie document.

HEA101 - Hoogfrequente verlichting

Een nieuwe interpretatie voor HEA101 is een aanvulling op de dimtechnieken die zijn toegestaan binnen BREEAM-NL. Je kan de interpretatie vinden via de online richtlijn of het interpretatie document.

DGBC Academy

Laat jouw Expert- of Assessorcertificaat niet verlopen!

Om werkzaam te blijven als BREEAM-NL Expert of Assessor moet je voor 31 december 2020 voldoen aan de jaarlijkse educatie- of harmonisatieverplichting. Speciaal hiervoor staat de E-learning voor je klaar! Vandaag zijn daar weer 2 nieuwe modules aan toegevoegd, onder andere commissioning en toxiciteit. Schrijf je direct in via het klantportaal om de modules te volgen en zo aan je educatie- of harmonisatieverplichting voor 2020 te voldoen. Bekijk hier de instructievideo en/of download hier de pdf-versie van de instructie. 

Voordelen van E-learning 

  • Behoud je Expert- of Assesorstatus vanaf je eigen werkplek of vanuit huis 

  • Bekijk de modules op elk gewenst moment 

  • Kies zelf je favoriete thema's en onderwerpen 

  • Toegang tot alle modules 

  • Je hoeft geen keuze tussen evenementen te maken 

oe werkt het? 

In de e-learning staan verschillende modules voor je klaar De modules variëren van opzet. Alle modules duren altijd circa 1 uur en worden altijd afgesloten met een minitoets om de opgedane kennis te toetsen. Om te voldoen aan je jaarlijkse verplichting moet je uiterlijk 31 december 2020 3 modules met goed gevolg hebben afgerond. Is dat gelukt? Dan ben je geslaagd en wordt jouw BREEAM-NL Expert en/of BREEAM-NL Assessordiploma automatisch verlengd tot 31 december 2021. 

Investering 

De E-learning Permanente Educatie voor Experts is beschikbaar voor €230 (excl. BTW). Werk je bij een DGBC-partner dan krijg je 25% korting en betaal je slechts €172,50 (excl BTW). Voor BREEAM-NL Assessoren is de E-learning Harmonisatie gratis beschikbaar. Kijk direct of jouw organisatie partner is.

BREEAM-NL trainingsaanbod 2021

Ook in het nieuwe jaar heeft DGBC weer trainingen gepland om nieuwe BREEAM-NL Experts en Assessoren op te leiden. Ken jij iemand die BREEAM-NL Expert of Assessor wil worden of meer over BREEAM-NL te weten wil komen? Hieronder zie je de trainingsdata.

Heb je vragen over ons trainingsaanbod? Dan kan je altijd contact opnemen met Academy@dgbc.nl.