Projecten

Asset
GOOD 43,35%
Beheer
GOOD 41,00%
Gebruik

WTC Rotterdam, laagbouw (kantoren & congrescentrum)

In het bruisende hart van wereldstad Rotterdam komt het (inter)nationale bedrijfsleven samen in het unieke gebouw World Trade Center Rotterdam. Oudere Rotterdammers hebben het vaak nog over ‘de Beurs’ in plaats van over het World Trade Center. Want de Koopmansbeurs ligt, letterlijk, aan de wortels van World Trade Center Rotterdam.

WTC Rotterdam is tegenwoordig een bruisende business hotspot waar men kan werken, ontmoeten, verbinden, eten en relaxen. Het historische gebouw met hoogwaardige kantoorruimten, hightech vergaderzalen, Convention center, Business center met flexplekken, Business services, inpandig parkeergelegenheden, horeca, winkels, personal fitness en kinderopvang maken het WTC Rotterdam een dynamische plek waar de huurders verzekerd zijn van een aansluiting op de mondiale zakenwereld.

Laagbouw

Dit asset betreft de laagbouw van het WTC in Rotterdam inclusief de inpandige parkeergarages. Het omvat vrijwel het gehele gebouw exclusief de toren met de hoogbouw en de winkels.

De laagbouw bestaat uit verschillende bouwdelen en dateert oorspronkelijk uit 1936. Het bouwdeel is gedeeltelijk monumentaal. Door de jaren heen zijn er nog lagen aan de bouwdelen toegevoegd. In 1974 behaalde de laagbouw van WTC Rotterdam het volume zoals het vandaag de dag nog is. Om ook dit bouwdeel aantrekkelijk te houden om business te doen zijn er verschillende renovatie projecten opgezet. Zo is de 5e verdieping Coolsingel binnenzijde volledig gerenoveerd en worden er renovatie projecten van kantoorverdiepingen opgezet. Daarnaast wordt er onderzocht of de gebouwschil verbeterd kan worden binnen de monumentale kenmerken.