Nieuwbouw hoofdkantoor Vreugdenhil

Score
86,2%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
13 oktober
2017
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Voor Vreugdenhil Dairy Foods is een nieuw kantoorpand ontworpen. Het ontwerp biedt ruimte voor werkplekken, ontmoetings-en vergaderplekken, een restaurant, ontvangstruimte en ondersteunende functies. Een van de centrale thema's bij het ontwikkelen hiervan zijn geweest: identiteit, belevingswaarde, interactie, het nieuwe werken, flexibiliteit en ontmoeten. Het ontwerp is ontwikkeld met aandacht voor duurzaamheid en milieu met het BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat als resultaat.

Locatie en ontwerp

De locatie bevindt zich op het bedrijventerrein Arkerpoort, prominent gelegen aan de A28 te Nijkerk. Door de ligging, ingeklemd tussen deze wegen, is de locatie goed zichtbaar vanuit de omgeving en heeft de locatie een alzijdige oriëntatie.

Het driehoekige gebouw is zodanig op het kavel geprojecteerd, dat de gevels niet parallel met of haaks op de snelweg staan. Hierdoor kent het ontwerp een alzijdige oriëntatie op het omringende landschap en wordt, met betrekking tot eventuele geluidsoverlast, de snelweg niet prominenter gemaakt dan hij al is. Om meer afstand te kunnen nemen van de snelweg en om het gebouw meer hoogte te geven, zijn de werk- en vergaderplekken aan de buitenkant van de verdiepingen gesitueerd. Hetgeen ook de relatie met het landschap versterkt. Vanuit alle werk- en vergaderplekken op de verdiepingen is er contact met de omgeving.

Alle functionele gebouwonderdelen zijn gesitueerd rondom een centrale ontvangstruimte, in de vorm van een atrium. Hier komt men het kantoorpand binnen en is er ruimte voor ontvangst en een receptie. Naar boven kijkend in het atrium, zijn verschillende werkplekken, vergaderruimtes en een loopbrug te zien. Deze binnenwereld wordt aangelicht door een glazen atriumdak. Vanaf de centrale hal kan men middels een luie wenteltrap naar het restaurant. 

Vreugdenhil-BREAAM-Intermontage-scheidingswanden-systeemwand-003.jpg