Projecten

Asset
GOOD 40,86%
Beheer
Gebruik

Maasvlakte DC 1 - 4

Het uitbreidingsproject van de Maasvlakte in Rotterdam, omvat de ontwikkeling van Maasvlakte. Het project heeft tot doel de havenfaciliteiten uit te breiden, de logistiek te verbeteren en het groeiende maritieme verkeer te accommoderen. DC 1 t/m 4 is een stijlvol en representatief gebouw dat beschikt over een indrukwekkend warehouse, kantoorfaciliteiten en ruimte voor parkeren met fietsenstalling.

In het pand is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, hetgeen zich vertaalt in een A++-label. Ook het opleveringsniveau is hoogwaardig. Een warmtepompsysteem zorgt voor duurzame opwekking van verwarming en koeling voor de kantoren, waarbij de warehouses worden verwarmd middels vloerverwarming. Het dak is volledig gevuld met zonnepanelen als waarborging van de duurzame opwekking van stroom, en waar mogelijk teruglevering aan het net. 

DC 1 t/m 4, als onderdeel van de Maasvlakte, bevorderen de economische groei, het verbeteren van de efficiëntie in de vrachtafhandeling en het verstevigen van de positie van Rotterdam als belangrijke wereldhaven. Het project omvat ingewikkelde engineering, milieuoverwegingen en samenwerking tussen publieke en private belanghebbenden.