Koninklijke Euroma B.V.

Score
73,7%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
30 oktober
2018
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

EUROMA – Expertise in kruiden en specerijen
Euroma is producent van op kruiden en specerijen gebaseerde smaak- en textuuroplossingen. Met haar expertise in de ontwikkeling en productie van kruidenmengsels, sauzen, dressings en soepen bekleedt Euroma een toppositie binnen de Europese voedingsmiddelenbranche.

De ‘state-of-the-art’ productielocatie in Zwolle concentreert de productie en verpakking van droge kruiden, specerijen, soepen en sauzen. Kwaliteit en voedselveiligheid worden optimaal geborgd in deze hypermoderne fabriek.

Het inpandige innovatiecentrum van Euroma beschikt over goed uitgeruste keukens en een sensorische ruimte waar producten worden beoordeeld en ontwikkeld door multidisciplinaire teams.
 

Toekomstbestendige locatie

Met de nieuwbouw in Zwolle is een 2 verdiepingen hoog kantoorgebouw gerealiseerd, een geavanceerd automatisch stellingenmagazijn van 29 meter hoog en een hypermoderne Mengerij. Daarnaast een nieuwe sterilisatie afdeling, malerij en afvulafdeling voor specerijen en kruiden. De BREEAM Excellent kwalificatie vormde de uitgangsnorm voor het bouwen en de keuze voor materialen en gebouw gebonden installaties. Processen zijn energiezuiniger ingericht. Zo wordt vrijkomende restwarmte van een productie-unit ingezet voor de verwarming en het warme water van het kantoor .

Ongeveer 2.600 zonnepanelen zorgen voor duurzaam opgewekte elektra.
Dat alles past bij toekomstbestendig bouwen. De nieuwe locatie stelt Koninklijke Euroma in staat om in de komende jaren groei te realiseren op duurzame wijze.