Projecten

Asset
EXCELLENT 82,81%
Beheer
Gebruik

Hotel Kneuterdijk Den Haag (voco The Hague)

Het gebouw aan de kneuterdijk 8 ligt in het centrum van Den Haag en is begin 20e eeuw ontworpen door architect ir. H.F. Mertens en gerealiseerd in 1923. De voorgevel is vervaardigd uit natuursteen en heeft een monumentale waarde.
In 1998 is op de voorvleugel na, het gebouw gesloopt en in een nieuwe vorm opgetrokken.

Het assessment gaat over beide gebouwdelen.

Tot 2017 was het gebouw het hoofdkantoor van ABN AMRO Den Haag, in 2018 heeft UBM Kneuterdijk B.V. het gebouw verworven met als doel het gebouw te transformeren naar hotel en de energiehuishouding te verbeteren. Tevens is de parkeergarage naar een hedendaags niveau gebracht. Met de transformatie is het energielabel van F naar A++ gerealiseerd.
In juli 2021 is het hotel, met de naam “voco The Hague”, opgeleverd en in gebruik genomen door UBM Hotel Kneuterdijk B.V..

Het gebouw bestaat uit 9 lagen waaronder 2 ondergrondse lagen parkeergarage (openbaar, ingang aan de Heulstraat). Het hotel met 204 kamers is verdeeld over 6 lagen (ondergronds de back of the house functies, begane grond restaurant, bar, vergaderzaal, hotelkamers en kantoren, eerste verdieping fintess ruimte). Op de 6 lagen zijn de overige hotelkamers gesitueerd.

 

Gebouwkenmerken:

- Energielabel A++
- Energie levering d.m.v. warmtepompen
- Energiezuinige liften
- Energiezuinige verlichting
- Watermeters voor de relevante onderdelen van het hotel
- Milieubelasting materialen 30% onder schaduwprijs
- Het hotel is goed toegankelijk voor personen met een visuele, auditieve of fysieke beperking
- Groenvoorzieningen op en rondom het gebouw en voorzieningen om lokale diersoorten te ondersteunen