Projecten

Project
OUTSTANDING 93,44%

Fugro NewHQ

Het nieuwe 11500 m2 tellend Fugro hoofdkantoor in Nootdorp biedt plaats voor ongeveer 550 medewerkers, en brengt de meerderheid van de Fugro teams in Nederland samen op één plek. Het gebouw is verbonden met het naastgelegen Fugro TechCenter middels een Groene Loper welke door het atrium en omliggende terrein loopt. Tevens bevindt zich een parkeergebouw van 8000 m2 op het landschappelijke ingericht terrein.

Het energie-neutrale gebouw is aangesloten op een WKO systeem met warmtepompen. Gevels en daken zijn voorzien van PV panelen, waarmee het gebouw gebonden energieverbruik volledig op locatie wordt opgewekt.

Fugro heeft een innovatief ontwerp gemaakt voor regenwateropslag op het terrein, onder meer met infiltratie in diepe grondlagen en mogelijkheden voor hergebruik.

Rondom het gebouw is landschap met waterpartijen gecreëerd, wat de biodiversiteit op de locatie verhoogt en aan laat sluiten op bestaande ecologische netwerken.

De slimme keuze van materialen en bouwsystemen zorgt ervoor dat de materialen footprint van het gebouw wordt verlaagd naar <50% van de wettelijk vereiste MPG referentiewaarde, en de losmaakbaarheid juist wordt verhoogd (Losmaakbaarheid Index 58%).

Het ontwerp voor dit duurzaam, adaptief en flexibel gebouw heeft geleid tot een BREEAM Outstanding-label, waarmee het gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden en past in de 'net zero 2035’-ambitie van Fugro.