DHL Zwolle

Score
88,6%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
28 april
2020
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

DHL is wereldwijd werkzaam in logistiek. Met een familie van divisies biedt DHL klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 340.000 medewerkers en verbindt mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier wat handelsstromen ten goede komt. Met specifieke oplossingen voor groeimarkten en industrieën zoals e-commerce, technologie, life science en gezondheidszorg, energie, automotive en retail en met maatschappelijke verantwoordelijkheid en ongeëvenaarde aanwezigheid in opkomende markten, is DHL overduidelijk gepositioneerd als “het logistieke bedrijf voor de hele wereld”.  DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Group.

DHL maakt deel uit van ’s werelds meest vooraanstaande post- en logistieke groep Deutsche Post DHL Group en bevat de divisies DHL Express, DHL Parcel, DHL eCommerce, DHL Global Forwarding, DHL Freight en DHL Supply Chain.

Voor uitbreiding van zijn activiteiten heeft DHL Express ervoor gekozen om voor de regio Zwolle een nieuw Service Center te bouwen aan de Mindenstraat op bedrijventerrein Hessenpoort met de BREEAM ambitie Outstanding. Service Center Zwolle is nu gevestigd in het pand van DHL Parcel aan de Lingenstraat in Zwolle. 

Het nieuwe Service Center vormt de thuisbasis van ongeveer 130 medewerkers en wordt uitgerust met een sorteerinstallatie en een ‘Pick-Up & Delivery Finger’ met 45 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s. 

Daarnaast zal een gedeelte van de loods worden gebruikt om de countainers met zendingen voor onze City Hub in Groningen voor te laden. De City Hub in Groningen is een lokale operationele vestiging van waaruit met name fietskoeriers zorgen dat de zendingen op een duurzame wijze worden bezorgd. Speciaal voor deze duurzame stadsdistributie zijn containers ontwikkeld die in Zwolle worden geladen en per bestelwagen en speciale trailer naar Groningen gereden om daar op een fiets, de zogenaamde Cubicycle, te worden geplaatst. Ook worden hier kooien voorgesorteerd die naar de CityHubs gaan om zo elektrische voertuigen te bevoorraden.