DHL Express Rotterdam – Den Haag

Score
71,5%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
22 oktober
2018
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Het gaat om een kavel van ruim 16.000 m2 op een totaal plangebied van 80 hectare. Het nieuwe Service Center beslaat ruim 2.250 m2 loods en ongeveer 600 m2 kantoor en 60 docks voor het laden en lossen van bestelwagens. Het dc krijgt een automatische sorteerinstallatie en wordt voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties.

Samenvoeging

In de nieuwe vestiging van DHL worden twee bestaande Service Centers van de expresdivisie gehuisvest die nu aan de Kiotoweg in Rotterdam en op de Laan van Waalhaven in Den Haag panden delen met DHL Parcel. Vanuit Rotterdam gaan 100 medewerkers en vanuit Den Haag 90 medewerkers mee naar de nieuwe vestiging waar in de toekomst werkgelegenheid zal zijn voor zo’n 200 medewerkers.

Kavel

Het Service Center vormt de uitvalsbasis voor zo’n 60 bestelwagens, bakwagens en parcycles die het gebied bedienen tussen Den Haag en Reeuwijk en verder naar het zuiden Rotterdam en omliggende gemeenten. Het gaat om een kavel van ruim 16.000 vierkante meter op een totaal plangebied van 80 hectare.

Ligging

DHL Express kiest voor de Harnaschpolder vanwege de ontsluiting en er is een directe wegverbinding met Schiphol en een goede doorstroom naar Rotterdam. Managing Director van DHL Express Nederland Michiel Greeven: “Qua ligging sluit deze locatie perfect aan op ons internationale netwerk, waarbij wij binnen 24 uur bedrijven in de regio verbinden met de belangrijkste zakencentra ter wereld.” 

Bedrijventerrein Harnaschpolder

Bedrijventerrein Harnaschpolder valt onder Businesspark Haaglanden. In juni wordt gestart met de bouw van de nieuwe vestiging. Aannemer Aan de Stegge is hiervoor aangetrokken. De ingebruikname is voorzien eind maart 2017.