De Oliphant

Score
58,5%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
28 november
2019
Gecertificeerd op

Het kantoor De Oliphant te Amsterdam heeft een grootschalige renovatie ondergaan. Hierbij is aan drie zijden de gevel 'opgedikt' om meer oppervlakte te creeren. Tevens is de gevel vernieuwd met een vliesgevel. Hierdoor is er veel licht in het gebouw. Het gebouw is een multi-tenant kantoorgebouw, met op de begane grond een restaurant en in de kelder een bestaande parkeergarage. Het gebouw is gesitueerd dichtbij station Amsterdam Arena - met uitzicht op het stadion vanaf de 2e verdieping. 

De belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen zijn: Installeren warmte- en koudeopslag, waarborging van gebruiksvriendelijkheid door regelbaar thermisch comfort, regelbare, hoogfrequente verlichting met daglicht- en aanwezigheidssturing, waterbesparend sanitair, stimulering van OV gebruik d.m.v. OV informatiepunt.