Nieuws

Vijf keer BREEAM-NL Excellent certificering voor Merin

CFP heeft namens DGBC zeventien BREEAM-NL certificaten uitgereikt aan Merin. Een werkplek moet volgens Merin het beste in mensen naar boven halen. Hierin staan geluk, gezondheid en succes centraal. In het kader van vervolgstappen om een duurzaam en gezond portfolio te bereiken heeft Merin het duurzaamheidskenmerk aangevraagd en behaald.

Elf panden beschikken nu over een BREEAM-NL ‘Good’ certificaat en één over een ‘Very Good’ certificaat. Daarnaast hebben vijf van hun assets een BREEAM-NL ‘Excellent’ score behaald. Om dit mooie nieuws te vieren is er geproost met een glas champagne.

De Building Research Establishment Environmental Assessment Method, oftewel: BREEAM, is een internationaal erkende duurzaamheidsstandaard die een objectieve meting van de duurzaamheid van gebouwen biedt. De BREEAM-NL Experts van CFP hebben bij Merin een nulmeting van alle gebouwen opgesteld en op basis daarvan geadviseerd welke maatregelen genomen zouden moeten worden om het potentieel op het gebied van duurzaamheid en hun assets optimaal te benutten. Daarnaast is vanuit CFP Merin ontzorgd bij het uitvoeren van de maatregelen door relevante partijen aan te dragen en implementatie te waarborgen.

Prachtige beloning

Het afgelopen jaar hebben Merin en CFP intensief samengewerkt – met als resultaat de zeventien kersvers uitgereikte BREEAM-NL Certificaten. De behaalde scores zijn een prachtige beloning voor iedereen die aan dit project heeft meegewerkt.

Wil je ook aan de slag met BREEAM-NL of heb je andere vragen op het gebied van verduurzamen van bestaand vastgoed? Kijk op breeam.nl.

Gerelateerd nieuws

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...

Het nieuwe BREEAM-NL magazine: vol inspiratie en duurzame voorbeelden

6 december 2023
Het nieuwe digitale BREEAM-NL magazine is uit. In deze editie lees je over het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen en...

Van Gogh Museum BREEAM-NL Excellent gecertificeerd

8 november 2023
De gebouwen van het Van Gogh Museum, het beheer en het gebruik zijn opnieuw BREEAM-NL gecertificeerd, ditmaal met een score ‘Very good’...