Nieuws

‘Praktijkervaringen zijn het meest leerzaam: zo helpen deelnemers aan de trainingen elkaar verder’

Bij DGBC Academy leer je alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de bouw- en vastgoedwereld. Of volg je trainingen om gecertificeerd BREEAM-NL Expert voor Nieuwbouw en In-Use te worden, net als Vanessa Schuphof-Veenstra, Specialist duurzaamheid bij Arcadis. Momenteel volgt ze een training gericht op een andere rol in het certificeringsproces: BREEAM-NL In-Use Assessor. Vanessa deelt haar ervaringen met de training en vertelt hoe zij haar kennis in de praktijk brengt.

Waarom heb je voor deze training gekozen?

De BREEAM-NL Assessor training volg ik om me verder te verdiepen in de certificering. Door deze training begrijp ik nog beter wat er verwacht wordt bij een certificering en kan ik me verder ontwikkelen in mijn werk als BREEAM-NL Expert. Ook helpt de training mij om me goed voor te bereiden op de examens.

Wat zijn de voornaamste dingen die je in deze training hebt geleerd?

De training werd gegeven door iemand die veel ervaring heeft met het certificeringsproces in projecten. Van die praktijkervaringen heb ik het meest geleerd. Op papier kan iets redelijk eenvoudig lijken, maar de praktijk is vaak weerbarstig. Het is leerzaam om te horen hoe anderen hiermee omgaan.

Wat pas je het meest toe in je dagelijkse werk?        

Certificeringen zijn een groot onderdeel van mijn werk. Elk project is weer anders, net als mijn rol daarin. Dat maakt mijn werk afwisselend, maar ook uitdagend. Het is heel waardevol om ervaringen te delen met andere deelnemers van de training. We hebben nog altijd contact en zoeken elkaar op als we ergens tegenaan lopen. Zo helpen we elkaar verder.

Wat is het meest spraakmakende project geweest waar je afgelopen tijd aan heb gewerkt?

Het distributiecentrum van supermarktketen Hoogvliet in Bleiswijk. Tijdens dit project kreeg ik een kijkje in de wereld van logistiek en leerde ik meer op het gebied van duurzaamheid. Dit nieuwbouwproject is BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd. Geweldig dat zo’n enorm gebouw van circa 80.000 m2 een BREEAM-NL score van 93,70% behaalt!

Gerelateerd nieuws

BREEAM-NL Magazine 2022

Laat je inspireren door het nieuwe BREEAM-NL Magazine

17 november 2022
Het nieuwe keurmerk voor nieuwbouwwoningen komt eraan en in het digitale BREEAM-NL Magazine bieden we vast een voorproefje en een artikel...

Duurzaamheid en luxe komen samen in nieuw Valk Exclusief Hotel

14 november 2022
Direct langs de A2 bij Best is de afgelopen tweeëneenhalf jaar gewerkt aan de realisatie van een nieuw luxe én zeer duurzaam hotel: Valk...

Subsidies voor duurzamere gebouwen

12 september 2022
Een gebouw energiezuinig en duurzaam maken is voor veel gebouweigenaren alleen mogelijk met een subsidie. Zo zijn veel zonnedaken te danken...