Nieuws

Marktconsultatie van de BREEAM-NL In-Use Utiliteitsbouw deel 3 Gebruik

In navolging op de marktconsultatie van Asset en Beheer van BREEAM-NL In-Use, legt DGBC de conceptversie van deel 3 Gebruik aan de markt voor. Op dit deel is het mogelijk om vanaf dinsdag 1 juni tot maandag 28 juni feedback te leveren. Wij nodigen je uit de beoordelingsrichtlijn (2016 v2.0) kritisch door te nemen.

De conceptversie kun je hier downloaden.
Het wijzigingenoverzicht kun je hier downloaden.

 

Belangrijkste aandachtspunten

  • Deel 3 Gebruik wordt herzien onder een 2016 v2.0. Asset en Beheer daarentegen worden in een aparte versie van de richtlijn (V6) geüpdatet. De oorzaak hiervan is dat in internationaal opzicht Gebruik niet in de BREEAM In-Use International V6 is opgenomen. Mogelijk wordt Gebruik in de toekomst wel weer in de internationale versie opgenomen.
  • Procesmatig en inhoudelijk zal Gebruik zich grotendeels aansluiten bij de update van Deel 1 en 2 (V6). In de nieuwe versie van Gebruik wordt aangesloten bij de aanpassing van de categorieën (materiaalstromen en bestendigheid) en de tussentijdse hercertificeringscyclus.
  • De categorieën Gezondheid, Energie en Materiaalstromen kennen de grootste inhoudelijke aanpassingen. Daarnaast is voor alle categorieën de structuur van de categorie aangepast. Hierdoor zijn credits (of een deel van de credit) verplaatst, opgesplitst en/ of herzien. Zie het wijzigingen overzicht.

Feedback

Feedback kan worden gegeven via dit online feedbackformulier. Het document is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en hoeft na invullen niet te worden verzonden naar DGBC. Indien je problemen ondervindt met het invullen van het feedbackformulier kan je contact opnemen met 088 - 55 80 100 of mailen naar helpdesk@dgbc.nl.

Vervolgtraject

Je kunt je feedback geven tot maandag 28 juni. Daarna verzamelen en beoordelen wij alle feedback en verwerken, indien mogelijk, de relevante aanvullingen en opmerkingen. Vervolgens beoordelen achtereenvolgens de BREEAM-NL In-Use Adviesgroep, het College van Deskundigen van DGBC en de BRE de nieuwe versie van BREEAM-NL In-Use. De verwachting is dat de beoordelingsrichtlijn in het laatste kwartaal van 2021 definitief wordt gepresenteerd.

 

Gerelateerd nieuws

Lees de Whitepaper: Een gezonde werkomgeving met BREEAM-NL

2 september 2021
Het afgelopen anderhalf jaar is de focus op een gezonde werkplek nog belangrijker geworden. Vaak is een duurzame werkplek ook een gezonde...

PwC behaalt Outstanding score voor het onderdeel gebruik

25 augustus 2021
Sinds juli 2021 is PwC veertien BREEAM-NL Outstanding certificaten rijker. PwC is al jaren actief bezig met verduurzaming van haar...

‘Rijksmuseum toont hoe BREEAM-NL In-Use bedoeld is’

4 augustus 2021
Het Rijksmuseum behaalde onlangs een BREEAM-NL In-Use Outstanding certificaat. Ragna Clocquet deelt haar kijk op dit bijzondere BREEAM...