Nieuws

In sneltreinvaart verduurzamen met het nieuwe online BREEAM-NL Magazine

Wie vaart wil maken met het verduurzamen van de gebouwde omgeving, vindt in de nieuwste editie van het online BREEAM-NL Magazine de juiste route. De ambitieuze gebiedsontwikkelingen, nieuwbouwprojecten én bestaande gebouwen aan de hand van het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor duurzame gebouwen zetten de toon voor brede navolging. De nieuwe editie is nu online. Neem de inspiratie mee de kerstdagen in.

In het BREEAM-NL Magazine jaargang 2021 worden de meest in het oog springende ontwikkelingen beschreven. Aan de ene kant om deze projecten en alle projectbetrokkenen een podium te geven als blijk van waardering voor een sterk staaltje koploperschap. Aan de andere kant om collega’s in de branche te motiveren om deze goede voorbeelden te volgen.

Van station Utrecht, via drijvend Rotterdam naar iconisch Amsterdam

Zo wordt in Utrecht een voormalige stationswerkplaats duurzaam ontwikkeld tot nieuw en stoer stuk stad, met behoud van de historie. In Rotterdam doet het markante Floating Office Rotterdam een succesvolle poging om een volgend stadsicoon te worden, maar hoe is het om er te werken? En over iconen gesproken, in Amsterdam staat een heel groen rijksmonumentaal pand.

BREEAM-NL als keurmerk volop in ontwikkeling

Niet alleen projecten worden in het nieuwe magazine belicht, ook de ontwikkelingen rond de BREEAM-NL keurmerken zelf krijgen de aandacht. En ontwikkelingen, die waren er genoeg. Zo delen de early adopters hun eerste ervaringen met het vernieuwde en het nog ambitieuzere BREEAM-NL Nieuwbouw keurmerk. Ook is het mogelijk om woningportefeuilles te certificeren. En door verschillende duurzame gebiedsontwikkelingen krijgt ook het keurmerk voor gebieden steeds meer navolging.

Geen tijd verliezen

De mensen achter het keurmerk, de collega’s van de Dutch Green Building Council (DGBC), zijn trots op de vorderingen die BREEAM-NL maakt, en natuurlijk ook op de weg die vele ontwikkelaars, beleggers, vastgoedeigenaren, adviseurs en al die andere duurzame professionals compromisloos durven inslaan naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving. En dat is maar goed ook. Want, zoals Rudy van der Helm, manager Ontwikkeling en Beheer van DGBC dit in het voorwoord van het magazine nog maar eens onderstreept; onderweg naar een beter klimaat, kunnen we geen tijd meer verliezen.

 

Lees hier het BREEAM-NL Magazine 2021

Gerelateerd nieuws

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

12 januari 2022
De aandacht voor duurzaam bouwen neemt alsmaar toe en steeds meer partijen kiezen voor BREEAM-NL om hun verduurzamingsopgave te realiseren....

BREEAM-NL grotendeels in lijn met Europese visie op milieuprestaties

20 december 2021
Om verduurzaming ook internationaal te vereenvoudigen en aan te sluiten op de Europese visie op milieuprestaties heeft DGBC...

Robbin Smeets, CBRE: 'Nieuwste versie BREEAM-NL In-Use stimuleert duurzame innovatie'

15 december 2021
"Hoe hoger de lat, hoe liever we er overheen willen springen. De nieuwste versie van BREEAM-NL In-Use komt daarom als geroepen", aldus...