Nieuws

Floating Office Rotterdam kiest ook voor BREEAM-NL

Nederland is één van de initiatiefnemers van de internationale klimaatcommissie van de Verenigde Naties, de zogenoemde ‘Global Centre of Adaptation’ (GCA). De commissie zal gaan opereren vanuit het Floating Office Rotterdam (FOR). Het gebouw wordt duurzaam, energieneutraal en adaptief. Om dit meetbaar te maken, is gekozen voor een toets met BREEAM-NL. Het gebouw kreeg veel aandacht tijdens de online Climate Adaptation Summit (CAS) 2021, die deze week plaatsvond in Nederland. 

Internationale maatregelen

Het GCA is een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank en wordt voorgezeten door voormalig VN-voorzitter Ban Ki-moon, Bill Gates en Kristalina Georgieva (algemeen directeur van het IMF). Doelstelling is om tot internationale maatregelen te komen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Houten kantoorgebouw

Het GCA wordt gehuisvest in een zeer drijvend, duurzaam en volledig houten kantoorgebouw voor een periode van 5 tot 10 jaar. Het gebouw, ontworpen door Powerhouse Company in opdracht van RED Company, beschikt over een breed scala aan state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen. 

Ontwerp

Het totale plan omvat kantoren op de begane grond, eerste en tweede verdieping en een restaurant op de begane grond, met totaal circa 3.800 m² bruto vloeroppervlakte.
Aanneemcombinatie FOR Building, een combinatie van Bouwbedrijf Valleibouw en Bouwbedrijf Osnabrugge, is verantwoordelijk voor de uitvoering. 

Verwachte oplevering komend voorjaar. 

Foto: Powerhouse Company (Bron: RED Company)

Gerelateerd nieuws

Ook tijdens coronacrisis blijft BREEAM-NL groeien

21 april 2021
Ondanks de coronacrisis staat duurzaamheid bij heel veel partijen onverminderd hoog op de agenda. Dat is een van de belangrijkste...

Hoe BREEAM-NL zich in 2021 verder ontwikkelt

21 april 2021
Duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL ontwikkelt zich door in 2021. Per keurmerk lees je de belangrijkste plannen, ontwikkelingen en...

Mijlpaal: meer dan 20 miljoen vierkante meter vastgoed meetbaar duurzaam

20 april 2021
Een belangrijke mijlpaal is bereikt: al meer dan 20 miljoen vierkante meter vastgoed in Nederland is meetbaar verduurzaamd met BREEAM-NL,...