Nieuws

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe editie van BREEAM-NL Magazine. In het magazine geven we je een voorproefje op het programma. We gaan terug in de tijd en nemen lessen mee naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving: van 15 jaar BREEAM-NL tot drie decennia duurzaam ontwerpen. Ontdek hoe materialen onze samenleving vormen, vroeger en nu. Laat je inspireren door oude technieken in een nieuw jasje of lessen uit de voedseltransitie. 

Zo werpt Archeoloog Maikel Kuijpers een verrassende blik op bekende bouwmaterialen met verhalen uit het verleden en heden. Architect Paul de Ruiter inspireert met innovaties van de afgelopen 30 jaar. Denk aan gevels die reageren op de omgeving en gebruikers. Maar ook UNESCO werelderfgoed dat zelfvoorzienend wordt.  

In, op en rondom verbouwen mensen en organisaties ook steeds vaker hun eigen groenten, fruit en kruiden. Welke lessen over gezondheid en verbinding met de natuur kunnen we meenemen naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving? Tv-kok Hugo Kennis vertelt erover tijdens het congres. 

Daarnaast maak je kennis met dagvoorzitter Hanna Verboom. De sociaal onderneemster wil via haar filmplatform Cinetree een hoopvolle verhalen delen en mensen aanzetten tot actie. Dat sluit goed aan bij het gedachtegoed van BREEAM-NL: het kan wel, die toekomstbestendige gebouwde omgeving realiseren. Iedere actie nu draagt bij aan een duurzamere leefomgeving voor huidige en toekomstige bewoners. 

Hoewel de nieuwe vastgoedstrategie nog in de steigers staat, zet Koninklijke Jaarbeurs op andere vlakken al mooie stappen om de duurzaamste organisator en facilitator van evenementen in Europa te worden. Ze stimuleert circulaire standbouw en komt in actie tegen voedselverspilling, bijvoorbeeld. Ook Rabobank timmert aan de weg om commercieel vastgoed, woningen en haar eigen kantoren te verduurzamen. Business developer duurzaam vastgoed Merel Meerman vertelt hoe. 

Lees BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

Gerelateerd nieuws

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...

Terugblik – Webinar BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen | 28 november

7 december 2023
Het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen is een handig instrument voor opdrachtgevers om aantoonbaar duurzame...

Het nieuwe BREEAM-NL magazine: vol inspiratie en duurzame voorbeelden

6 december 2023
Het nieuwe digitale BREEAM-NL magazine is uit. In deze editie lees je over het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen en...