Nieuws

DGBC Academy: van kennis naar praktijk met Eveline Jansen Schoonhoven

Bij DGBC Academy leer je alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in relatie tot bouw en vastgoed. Of volg je trainingen om gecertificeerd BREEAM-NL Expert of Assessor te worden, net als Eveline Jansen Schoonhoven. Zij is werkzaam als Adviseur duurzaam vastgoed bij Build2Live. Na een algemene BREEAM-NL training koos zij voor de volgende stap: BREEAM-NL Expert worden. Zo volgde ze de trainingen BREEAM-NL Expert In-Use en BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en Renovatie. Eveline deelt haar ervaringen en vertelt hoe ze haar kennis in de praktijk brengt.

Waarom heb je voor deze trainingen gekozen?

In mijn werk voor Build2Live heb ik een adviserende rol bij het realiseren van duurzame gebouwen. BREEAM-NL certificering speelt hierbij een grote rol, omdat dit op meerdere vlakken handvatten biedt voor verduurzaming. Dat is zoveel meer dan alleen een energiezuinig gebouw realiseren.  

Wat zijn de voornaamste dingen die je in deze trainingen hebt geleerd?

Na het volgen van de trainingen weet ik precies hoe het certificeringsproces in elkaar steekt. Ook leerde ik welke punten belangrijk zijn om tot een goede onderbouwing te komen voor het aanleveren van de bewijsstukken.

Wat pas je het meest toe in je dagelijkse werk?

Alle opgedane kennis breng ik direct in de praktijk. Van projecten aanmelden tot aan verantwoordingen uitwerken en zaken afstemmen met andere betrokken partijen.

Wat is het leukste / meest spraakmakende project waar je de afgelopen tijd aan hebt gewerkt?

Het is lastig om één project te benoemen, omdat ieder project zo zijn eigen ambities nastreeft. Wat ik zelf erg leuk vind om te zien, is dat BREEAM-NL kan zorgen voor meerwaarde. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwbouwproject PCW hotel in Amsterdam. Met behulp van BREEAM-NL zijn er nieuwe uitgangspunten geformuleerd om tot een duurzamer ontwerp te komen. Voor het casco zijn materialen met een lagere milieubelasting toegepast. Ook is de ecologische waarde in het stedelijke gebied verhoogd dankzij de nieuwe uitgangspunten.

Borg jij ook een mooier morgen?

Volg dan een van de BREEAM-NL trainingen van DGBC Academy!

Gerelateerd nieuws

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...

Terugblik – Webinar BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen | 28 november

7 december 2023
Het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen is een handig instrument voor opdrachtgevers om aantoonbaar duurzame...