Nieuws

BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat voor nhow Amsterdam RAI Hotel

Het nhow Amsterdam RAI Hotel heeft een vier sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat in de wacht gesleept (BREEAM-NL Excellent). Het iconische pand is niet alleen een opvallende verschijning in de skyline, maar op bepaalde facetten ook nog eens bijzonder duurzaam.

Je kunt er eigenlijk niet om heen. Het nhow Amsterdam Rai is met 91 meter hoog en maar liefst 650 kamers niet te missen. Onder het hotel is ook nog eens parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s. Het is hiermee het grootste hotel van de Benelux en het ontving eerder al een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. De duurzame doelstellingen zijn nu ook behaald in de vorm van een oplevercertificaat.

100 procent score op Afval

Het nhow Amsterdam Rai scoorde bijzonder hoog op de categorie Afval, met een eindscore van 100%. Een groot deel van de punten binnen die categorie is behaald door het scheiden van afval tijdens de bouw. Dit houdt in dat er tijdens de bouw sprake was van een goed georganiseerde en duurzame bouwplaats.

Veel punten in de categorie Management

In de categorie Management werden 15 van de 16 punten behaald. De duurzame bouwplaats met een lage milieu-impact droeg hieraan bij: er is veel rekening gehouden met de omgeving en omwonenden. Daarnaast speelt in de categorie Management een soepele overdracht van het gebouw naar gebouwgebruiker een belangrijke rol. Ook hier is veel tijd en energie in gestoken. Zo is er een gebruikershandleiding van het gebouw geschreven en hebben de gebouwgebruikers de mogelijkheid gehad om mee te kijken bij een bouwvergadering. Het alomvattende doel hiervan is de kennisoverdracht van de bouwer.

Uitvalsbasis

In oktober 2016 werd gestart met de bouw van nhow RAI, gelegen in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre. Het hotel is ontwikkeld door COD, Being Development en OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas). Het alomvattende doel was het ontwikkelen van een hotel dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. Het moet de uitvalsbasis worden voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen.

Gerelateerd nieuws

DGBC Academy: van kennis naar praktijk met Eveline Jansen Schoonhoven

11 november 2021
Bij DGBC Academy leer je alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in relatie tot bouw en vastgoed. Of volg je...

Aan het werk in Floating Office Rotterdam: Over drijven, duurzaamheid en groene daken

11 november 2021
De eerste vraag bij het betreden (of is het aan boord stappen?) van het nieuwe Floating Office Rotterdam is: voel je het drijvende...

Bekijk hoe BREEAM-NL is toegepast in Floating Office Rotterdam

12 oktober 2021
Het is duurzaam, energieleverend én het drijft. Juist! Het nieuwe #Floating Office Rotterdam (FOR). In dit innovatieve gebouw huist het...