Nieuws

BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat voor nhow Amsterdam RAI Hotel

Het nhow Amsterdam RAI Hotel heeft een vier sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat in de wacht gesleept (BREEAM-NL Excellent). Het iconische pand is niet alleen een opvallende verschijning in de skyline, maar op bepaalde facetten ook nog eens bijzonder duurzaam.

Je kunt er eigenlijk niet om heen. Het nhow Amsterdam Rai is met 91 meter hoog en maar liefst 650 kamers niet te missen. Onder het hotel is ook nog eens parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s. Het is hiermee het grootste hotel van de Benelux en het ontving eerder al een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. De duurzame doelstellingen zijn nu ook behaald in de vorm van een oplevercertificaat.

100 procent score op Afval

Het nhow Amsterdam Rai scoorde bijzonder hoog op de categorie Afval, met een eindscore van 100%. Een groot deel van de punten binnen die categorie is behaald door het scheiden van afval tijdens de bouw. Dit houdt in dat er tijdens de bouw sprake was van een goed georganiseerde en duurzame bouwplaats.

Veel punten in de categorie Management

In de categorie Management werden 15 van de 16 punten behaald. De duurzame bouwplaats met een lage milieu-impact droeg hieraan bij: er is veel rekening gehouden met de omgeving en omwonenden. Daarnaast speelt in de categorie Management een soepele overdracht van het gebouw naar gebouwgebruiker een belangrijke rol. Ook hier is veel tijd en energie in gestoken. Zo is er een gebruikershandleiding van het gebouw geschreven en hebben de gebouwgebruikers de mogelijkheid gehad om mee te kijken bij een bouwvergadering. Het alomvattende doel hiervan is de kennisoverdracht van de bouwer.

Uitvalsbasis

In oktober 2016 werd gestart met de bouw van nhow RAI, gelegen in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre. Het hotel is ontwikkeld door COD, Being Development en OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas). Het alomvattende doel was het ontwikkelen van een hotel dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. Het moet de uitvalsbasis worden voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen.

Gerelateerd nieuws

Biobased basis vol bedrijvigheid in Oosterwolde

2 december 2020
Een creatieve vrijplaats waar overheid, onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen. Vanaf de eerste krabbel op papier maakte de gemeente...

‘Onze nieuwbouw in Ede is een showcase van duurzaamheid en circulariteit’

26 november 2020
Aan de rand van Ede, zichtbaar vanaf de snelweg A12 staat het nieuwe bedrijfspand van Bouwbedrijf Kreeft. Het gebouw biedt plaats aan een...

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

25 november 2020
Het liefst zou Robin Eman, Hoofd Facilitaire Zaken van Triodos Bank, dagelijks zo’n 600 collega’s willen begroeten in het gloednieuwe...