Nieuws

BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat voor nhow Amsterdam RAI Hotel

Het nhow Amsterdam RAI Hotel heeft een vier sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat in de wacht gesleept (BREEAM-NL Excellent). Het iconische pand is niet alleen een opvallende verschijning in de skyline, maar op bepaalde facetten ook nog eens bijzonder duurzaam.

Je kunt er eigenlijk niet om heen. Het nhow Amsterdam Rai is met 91 meter hoog en maar liefst 650 kamers niet te missen. Onder het hotel is ook nog eens parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s. Het is hiermee het grootste hotel van de Benelux en het ontving eerder al een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. De duurzame doelstellingen zijn nu ook behaald in de vorm van een oplevercertificaat.

100 procent score op Afval

Het nhow Amsterdam Rai scoorde bijzonder hoog op de categorie Afval, met een eindscore van 100%. Een groot deel van de punten binnen die categorie is behaald door het scheiden van afval tijdens de bouw. Dit houdt in dat er tijdens de bouw sprake was van een goed georganiseerde en duurzame bouwplaats.

Veel punten in de categorie Management

In de categorie Management werden 15 van de 16 punten behaald. De duurzame bouwplaats met een lage milieu-impact droeg hieraan bij: er is veel rekening gehouden met de omgeving en omwonenden. Daarnaast speelt in de categorie Management een soepele overdracht van het gebouw naar gebouwgebruiker een belangrijke rol. Ook hier is veel tijd en energie in gestoken. Zo is er een gebruikershandleiding van het gebouw geschreven en hebben de gebouwgebruikers de mogelijkheid gehad om mee te kijken bij een bouwvergadering. Het alomvattende doel hiervan is de kennisoverdracht van de bouwer.

Uitvalsbasis

In oktober 2016 werd gestart met de bouw van nhow RAI, gelegen in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre. Het hotel is ontwikkeld door COD, Being Development en OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas). Het alomvattende doel was het ontwikkelen van een hotel dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. Het moet de uitvalsbasis worden voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen.

Gerelateerd nieuws

BREEAM-NL Nieuwbouw en Het Nieuwe Normaal: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

15 februari 2024
Dutch Green Building Council (DGBC) en Cirkelstad willen de transitie naar een circulaire bouwsector versnellen. Beide organisaties...

Terugblik – Webinar BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen | 28 november

7 december 2023
Het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen is een handig instrument voor opdrachtgevers om aantoonbaar duurzame...

Het nieuwe BREEAM-NL magazine: vol inspiratie en duurzame voorbeelden

6 december 2023
Het nieuwe digitale BREEAM-NL magazine is uit. In deze editie lees je over het nieuwe keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Woningen en...