Support

BREEAM-NL Update 20-08-2019

Dutch Green Building Week 2019

Het thema #hetkanwel staat centraal tijdens de Dutch Green Building Week dat dit jaar voor de negende keer door DGBC wordt georganiseerd. Het doel is om te laten zien welke belangrijke rol duurzame gebouwen spelen in gezondere, duurzamere gemeenschappen. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de ‘vitrine’. Samen bundelen we onze krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

Future Leaders Program 2019

Ambitieuze Young Professionals zijn op termijn de nieuwe (groene) leiders. Wij willen deze generatie stimuleren op het gebied van duurzaamheid. Voor het vijfde jaar op rij organiseren we daarom het DGBC Future Leaders Program. In dit leiderschapsprogramma krijg je als deelnemer nieuwe kennis en inzichten, coaching op gedrag en competenties en opdrachten om concreet samen te werken met andere Young Professionals. Daarnaast kom je in contact met groene leiders en generatiegenoten. Het programma creëert experimenteerruimte zodat je naast je dagelijkse vakgerelateerde werkzaamheden kunt meedenken en meewerken aan de (lokale) verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Een sterke stijging in BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie registraties

Dat het aantal geregistreerde BREEAM-NL projecten jaarlijks stijgt is een feit. Het betekent dat de ambitie om de gebouwde omgeving verder te verduurzamen blijft groeien bij veel verschillende partijen. Van januari tot en met augustus dit jaar zijn bijna 30% meer Nieuwbouw en Renovatie registraties ingediend dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze groei is mede mogelijk gemaakt door alle BREEAM-NL Experts en Assessoren.

Start consultatieperiode update BREEAM In-Use International

De publieke consultatieperiode voor de update van de BREEAM In-Use International beoordelingsrichtlijn is tot 30 augustus geopend. Doordat de Nederlandse BREEAM-NL In-Use wordt geharmoniseerd met de internationale versie, is het ook voor Nederlandse partijen van belang dat de kwaliteit van de internationale versie goed is. DGBC heeft samen met de Adviesgroep In-Use de afgelopen maanden feedback gegeven. Nu kan iedereen de conceptversies van de Internationale beoordelingsrichtlijn lezen. We nodigen ook jou uit om dit te doen en feedback te sturen. Dit kan door de feedback per mail naar de BRE te sturen (hoe dat moet, lees je op de website) en DGBC (helpdesk@dgbc.nl) in de CC te zetten. Op die manier krijgen wij ook zicht in de gevraagde verbeterpunten van Nederlandse partijen

Data exporteren vanuit de Assessmenttool

Sinds kort is er een nieuwe functie in de In-Use Toolbox van de Assessmenttool gelanceerd. Het is nu mogelijk om van individuele assessments én van complete portfolio’s een data export (CSV) te genereren. Deze export bevat de onderliggende data van BREEAM-NL In-Use assessments en portfolio’s, zoals de assetgegevens en de categorie- en creditscores. De CSV-export functie is te gebruiken via de knop ‘Rapportages genereren’. Hiermee krijg je snel een compleet inzicht in de behaalde scores van je BREEAM-NL In-Use assessment of portfolio.

Handleiding portfolio functionaliteiten assessmenttool beschikbaar

Met de portfolio-aanpak kunnen (grote) groepen gebouwen met BREEAM-NL In-Use op efficiënte wijze worden gecertificeerd. In de Assessmenttool zijn speciale functionaliteiten ontwikkeld om de portfolio-aanpak te ondersteunen. Om BREEAM-NL In-Use Experts en Assessoren door het certificeringsproces in de Assessmenttool te begeleiden, is een heldere handleiding beschikbaar. De handleiding voor de portfolio-aanpak ‘Basis’ en ‘Jaarlijks’ zijn op deze website te raadplegen.

Positie Adviesgroeplid beschikbaar voor BREEAM-NL In-Use

Wil je actief meedenken met en bijdragen aan de strategische doorontwikkeling van BREEAM-NL In-Use? De In-Use Adviesgroep is op zoek naar één Adviesgroeplid die in een team van ervaren professionals de richtlijn voor het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving verder brengt. Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Adviesgroep Gebied zoekt nieuwe leden  

Gelijktijdig met de lancering van de nieuwe versie van de BRL Gebied 2018 is de zittingstermijn van diverse adviesgroepleden verlopen. DGBC zoekt naar leden die het stokje willen overnemen en hun kennis en ervaring willen inzetten voor het beheer en het door ontwikkelen van het schema.Ken je iemand of ben je zelf geïnteresseerd? Kijk dan op onze hier voor meer info.

BREEAM-NL Assessor harmonisatiebijeenkomsten

Om erkend BREEAM-NL Assessor te blijven dien je elk jaar een BREEAM-NL Harmonisatiebijeenkomst bij te wonen. Dit jaar hebben de harmonisatiebijeenkomsten een andere vorm gekregen. De bijeenkomsten worden georganiseerd op verschillende bijzondere BREEAM-NL gecertificeerde locaties waaronder het kantoor van de Goede Doelen Loterijen en het Concertgebouw in Amsterdam.

Ben jij BREEAM-NL Assessor en zou jij graag één of meer harmonisatiebijeenkomsten willen bijwonen? Kijk dan voor meer informatie in de actuele agenda van DGBC. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Praktijkmiddagen voor gezonde- en circulaire gebouwen

Als BREEAM-NL Expert dien je elk jaar aan de permanente educatieverplichting te voldoen. Dit jaar organiseert DGBC twee interessante praktijkmiddagen waarmee je aan deze verplichting kan voldoen.

Op 7 november wordt er een praktijkmiddag gewijd aan 'gezonde gebouwen'. Wanneer is een gebouw gezond en welke instrumenten kan je hiervoor gebruiken? Met zoveel verschillende instrumenten is dit dé gelegenheid om je te oriënteren op de gezondsheidsambities van jouw vastgoed. 

Op 3 december organiseert DGBC een interactief seminar over het meetbaar en toepasbaar maken van circulariteit in gebouwen. Circulariteit staat inmiddels prominent op de agenda van overheid en bedrijfsleven. Om van praten naar doen te gaan zijn concrete indicatoren nodig. Wil jij een bijdrage leveren in het bepalen van de indicatoren?