Trainingen

Deze training evenement heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk de agenda voor aankomende trainingen.

BREEAM-NL op Paris Proof Plein tijdens PROVADA

BREEAM-NL staat samen met 15 DGBC-partners op het Paris Proof Plein tijdens PROVADA. De vastgoedbeurs vindt plaats van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 juni in RAI Amsterdam. Drie dagen lang staat de helpdesk klaar op het Paris Proof Plein om al jouw vragen over BREEAM-NL, Paris Proof, EU Taxonomie en klimaatadaptatie te beantwoorden. Zien we je bij stand 56 in hal 12?

Paris Proof Plein van DGBC

Een toekomstbestendige bouwsector moet bouwen, transformeren en renoveren binnen de ecologische grenzen van de planeet en dit moet ook nog eens snel. Dat betekent een fors lagere CO-uitstoot, minder materiaalverbruik en minder milieuvervuiling in de komende vijf jaar. DGBC, BREEAM-NL en 15 verschillende DGBC-partners laten op het Paris Proof Plein oplossingen zien voor een Paris Proof gebouwde omgeving.

Drie dagen lang staat de helpdesk klaar op het Paris Proof Plein om al jouw vragen over BREEAM-NL, Paris Proof, EU Taxonomie en klimaatadaptatie te beantwoorden. Ook zijn er iedere dag verschillende sessies op ons podium op het Plein en reiken we BREEAM-NL certificaten uit.

De woensdag sluiten we af met een borrel waar we Claire van Staaij bedanken voor haar inzet voor de adviesgroep BREEAM-NL In-Use. En zet in je agenda: op donderdagochtend hebben we een BREEAM-NL Quiz. 

Bekijk het volledige programma

Het programma is onder voorbehoud, houd de website en dit agenda-item in de gaten voor de laatste updates. 

Kennissessie EU Taxonomie

Iedere dag heeft DGBC een kennissessie in Forum/Arena. Op donderdag staat de sessie in het teken van BREEAM-NL en de EU Taxonomie.

Met je gebouw of gehele portefeuille voldoen aan de EU Taxonomie? In dit panelgesprek gaan we samen met beleggers en een accountant in op de haken en ogen van de EU Taxonomie. We geven handvatten en schetsen een relatief makkelijkere manier om te voldoen aan de EU Taxonomie. Tipje van de sluier: gebruik de handreiking van DGBC en maak gebruik van bestaande methodieken en instrumenten zoals BREEAM-NL. Met BREEAM-NL leg je je gebouw naast prestatie-eisen op het gebied van energie, klimaatadaptatie, circulariteit, gezondheid en biodiversiteit en pak je automatisch al veel punten mee die verplicht zijn vanuit de EU Taxonomie. In Europese wetstermen kan je zo een substantiële bijdrage leveren aan het klimaat, zonder onbedoeld een negatief effect teweeg te brengen. En weet je wat het mooie is? In de toekomst kun je bij elk BREEAM-NL certificaat een EU Taxonomie-verklaring genereren.

Praktische informatie

  • Datum: Donderdag 13 juni 2024 
  • Tijd: 12:00 uur – 12:45 uur 
  • Locatie: Forum 1 (hal 12, stand 55) 

Sprekers en moderator

  • Martijn Vlasveld (Edmond de Rothschild) 
  • Susan van de Koppel-Nagelmaeker (Amvest)
  • Tanja van de Lagemaat (PwC) 
  • Thomas Heye (DGBC) 
  • Annemarie van Doorn (DGBC) - moderator
Deze training liever incompany volgen?

BREEAM-NL Incompany

Bekijk de mogelijkheden