Projecten

Asset
EXCELLENT 77,38%
Beheer
VERY GOOD 66,17%
Gebruik

Winkelcentrum HEUVEL - Passages en algemene delen

WC Heuvel

In het hart van dé technology & design stad vindt u het grootste overdekte winkelcentrum van Eindhoven, Heuvel Eindhoven. Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en met een ruime luxe parkeergelegenheid direct onder het winkelcentrum. Met meer dan 80 fashion en lifestyle winkels, restaurants en ruimte voor entertainment.

Een Unicum

De ambitie om met Heuvel Eindhoven het meest duurzame, herontwikkelde winkelcentrum van Nederland neer te zetten, heeft haar vruchten afgeworpen. Hiermee heeft de Heuvel een Breeam Outstanding certificaat op zowel het onderdeel beheer als het onderdeel gebouw behaalt. Een unicum voor een winkelcentrum dat al 28 jaar bestaat.

Gedurende de optimalisatie van het winkelcentrum zijn leverancier-aannemers steeds gevraagd het meest duurzame alternatief te leveren. Daarnaast maakt het management van het winkelcentrum gedurende de exploitatie diverse duurzame keuzes. 

Deze maatregelen hebben er onder meer toe geleid dat maar liefst 73% van het energieverbruik (MWh) lokaal wordt opgewerkt middels de aanwezige hernieuwbare energiebronnen Warmte- en Koude Opslag en PV-panelen.

De voordelen van de Breeam in-use verbetering hebben de volgende effecten op de Heuvel:

-       De servicekosten worden verlaagd en de efficiency van de operatie wordt verbeterd.

-       De vraag van de markt om lage kosten in combinatie met hoge service wordt vervuld, wat nieuwe huurders aantrekt.

-       Verbetering klimaat voor bezoekers, winkeliers en personeel.

-       Verhoging bewustzijn en verantwoording van eigenaar, beheerder en winkeliers.