Projecten

Asset
GOOD 52,12%
Beheer
PASS 27,36%
Gebruik
ACCEPTABLE 18,00%

Waternet Hoofdkantoor

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Ze leveren drinkwater in Amsterdam en omgeving. En in het gebied van Waterschap Amstel Gooi en Vecht werken ze aan sterke dijken en schoon water. Daarvoor betaalt de Nederlandse burger waterschapsbelasting.

Het kantoorgebouw ligt op een prominente zichtlocatie aan de Amstel, ten zuiden van het Amstel Station. Het bestaat uit twee torens van veertien bouwlagen met ieder een vlakke en een gebogen gevelzijde. De rechte ‘ruggen’ staan haaks op elkaar en zijn gericht op de rivier en de stad. Met hun bolle gevelvlakken keren de torens zich, boven de gezamenlijke entreehal, naar elkaar toe. De gekozen vorm en situering van de torens laat belangrijke zichtassen open. De achtste en negende verdieping vormen het hart van het gebouw. Hier bevindt zich een stedelijk plein met een brasserie, een vergadercentrum en een congreszaal en bieden hoge strookvensters een fenomenaal uitzicht over de omgeving.

Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door een WKO installatie en beschikt over energielabel A. Alle etages zijn voorzien van hoogfrequente verlichting.  In het gebouw is een parkeergarage voor ruim 130 auto's. Waternet heeft pool auto's ter beschikking voor zijn personeel. Verder is er een afgesloten fietsenstalling aanwezig. Er is groen rondom het gebouw in de vorm van een groendak en externe groenvoorziening.