Projecten

Project
VERY GOOD 57,33%

Warehouse Flamco Group

Flamco Flow of Innocation
De Flamco Groep is onderdeel van Aalberts N.V. en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van kwaliteitscomponenten voor HVAC toepassingen. In meer dan 70 landen bieden wij succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie.

Nieuwbouw te Almere
Het nieuwbouw pand zal gerealiseerd worden op het bedrijventerrein ‘ Stichtsekant ’ te Almere. Het bedrijventerrein ligt aan de oostzijde van Almere en biedt
zeer veel ruimte voor logistieke en moderne groothandelsbedrijven. Stichtsekant is direct gelegen aan de A27 en mede daardoor, ook voor XXL warehousing,
een uitstekende vestegingsplaats voor logistieke bedrijven. Bij de nieuwbouw is al vroegtijdig in het stadium gekozen voor een projectaanpak volgens
BREEAM-NL. Het doel is dat de kantoorfunctie van dit gebouw BREEAM ‘Outstanding’ kan behalen. Alleen de kantoordelen worden hier dus gecertificeerd
met de richtlijnen van BREEAM-NL.

BREEAM ambitieniveau
Om de MVO doelstellingen van Flamco bij de nieuwbouw zichtbaar te maken, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM NL. De doelstellingen van BREEAM NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid en de sociale aspecten passen uitstekend bij de uitstraling van het pand. Hiermee voegt Flamco zich in een fraai rijtje, ze worden namelijk het 2 e project op dit bedrijventerrein met een BREEAM NL certificaat.

Locatiekeuze
Enkele eigenschappen van de locatie:

  • De keuze voor Flamco heeft alles te maken met de centrale ligging in Nederland. Er zit namelijk een directe verbinding aan de A27 en de N305.
  • Strategisch centrale ligging: relatief korte verbindingen met Schiphol en de haven van Rotterdam op ca. 30 minuten.
  • Het bedrijventerrein ‘ Stichtsekant ’ richt zich voornamelijk op logistieke en moderne groothandelsbedrijven waar Flamco zich uitstekend bij aan kan sluiten.
  • Mogelijkheden voor innovatieve duurzame logistieke oplossingen.

Uitstraling
Zoals vaak bij distributiecentra wordt het uiterlijk van het gebouw in belangrijke mate bepaald door de toegepaste sandwichpanelen. Het gebouw is voorzien van een grote vliesgevel ter plaatse van de kantoorfuncties waardoor het visuele comfort voor de medewerkers op de kantoren verbeterd wordt.

Verder is het de ambitie om het pand zo veel mogelijk in te richten als een natuur inclusieve, gezonde werkomgeving, met optimale kansen voor de biodiversiteit en een gebied wat “gewoon mooi” is om naar te kijken.