Projecten

Project
EXCELLENT 73,05%

Volvo Nieuwenhuijse / Montagne Ontwikkeling

VOLVO Nieuwenhuijse 
Met meer dan dertig jaar ervaring loopt de Nieuwenhuijse Groep binnen de automotive markt voorop in het IJsseldal, Salland, Vechtdal, Zwarte Waterland en Steenwijkerland. Dit wordt gerealiseerd door vestigingen in Zutphen, Deventer, Apeldoorn, Heerde, Zwolle en Meppel. Dankzij de focus op menselijke waarden onderscheidt de Nieuwenhuijse familie zich in de autosector. Het is onze missie om producten te leveren die mensen op een veilige en betrouwbare manier van A naar B brengen.

Bestaande locatie versus nieuwe locatie
De huidige vestiging in Zwolle is in november 2018 verhuisd van de Ceintuurbaan naar het nieuwbouwpand op industrieterrein Hessenpoort in Zwolle.
Deze locatie biedt Volvo Nieuwenhuijse alle gewenste antwoorden op de vragen of wat we doen efficiënter, klantvriendelijker, milieuvriendelijker en sneller kan.
In het nieuwe pand maken wij gebruik van de allernieuwste en meest moderne technologieën die energieneutraal werken en goed zijn voor mens en milieu.
Het nieuwe gebouw bestaat een grote werkplaats, een ruime showroom, diverse kantoor- en werkplekken en een groot eigen terrein met ruime parkeergelegenheden.

Bereikbaarheid nieuwe locatie
Het nieuwe pand wordt gerealiseerd op perceel Kleefstraat 1 te Zwolle, ligging op industrieterrein Hessenpoort. Deze locatie is zeer goed te bereiken met zowel eigen als openbaar vervoer. De nieuwbouw ligt op een prominente plek pal langs de snelweg A28 en is makkelijk bereikbaar via afslag 21 Ommen. De afstand tussen het huidige pand aan de Ceintuurbaan en de nieuwe vestiging bedraagt 6 kilometer waardoor er weinig veranderd in de reistijd en bereikbaarheid voor zowel klanten als personeel.

Nieuwbouw
De nieuwbouw wordt gerealiseerd in staalbouw.
Naast efficiënt bouwen en afvalvermindering door deze schone bouwmethodiek (groot aandeel prefab bouwdelen) vindt er scheiding van afval plaats.
Een werkplan zorgt voor ervoor de milieu-impact van de bouwplaats verder te beperken. Voorbeelden van beoogde doelen zijn beperking van waterverbruik, minimaliseren lucht en grondwatervervuiling.
Ook is er in de planvorming rekening gehouden met implicaties van het project voor de ecologie van het plangebied.
De nieuwbouw kent de volgende noemenswaardige duurzame ontwerpmaatregelen

  • Energiezuinige Ledverlichting
  • Hoge isolatiewaarden dak en gevels voor minimaal energieverlies
  • Waterbesparende maatregelen: toiletten max. 6 liter per spoelbeurt, kranen max. 6 liter per minuut
  • Bemeting van afzonderlijke energie- en waterstromen
  • Maatregelen t.b.v. het duurzame medegebruik van de locatie voor vogels en insecten in de vorm van nestkasten, een insectenhotel, takkenrillen en specifieke beplanting

Het ontwerp
Het ontwerp van het gebouw is zo flexibel mogelijk waardoor eventuele aanpasbaarheid in de toekomst geen probleem op zal leveren.
Keuzes die hiervoor gemaakt zijn:

  • Grote vrij liggende overspanningen in zowel de showroom als de werkplaats
  • Voor het indelen van ruimten wordt gebruik gemaakt van systeemwanden die makkelijk aan te passen zijn
  • Alle ruimtes zijn hoog zodat leidingen boven systeemplafonds weggewerkt zijn
  • De indeling van alle noodzakelijke installaties is zo gedaan dat een splitsing zonder ingrijpende gebeurtenissen mogelijk is