Projecten

Asset
VERY GOOD 60,92%
Beheer
VERY GOOD 61,80%
Gebruik
EXCELLENT 71,43%

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum aan het Museumplein 6 en de Paulus Potterstraat 7 herbergt de grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Het museum bestaat uit twee gebouwen: het Rietveldgebouw en de Kurokawavleugel. De glazen hoofdentree verbindt beide gebouwen. Het museum trekt jaarlijks circa anderhalf miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Duurzaamheid zit diep in de vezels van het Van Gogh Museum. Het VGM doet er alles aan om de collectie, die VGM in beheer heeft, te onderhouden en te behouden voor toekomstige generaties. Door het presenteren en in context plaatsen van de collectie en alle andere activiteiten, maakt het VGM een positieve sociale impact op alle stakeholders.

Het VGM heeft een Ambitiedocument opgesteld waarin de duurzaamheidsdoelstellingen concreet zijn gemaakt. Er zijn verschillende thema’s binnen duurzaamheid gedefinieerd, waarop het VGM de meeste invloed heeft en de meeste impact kan maken. Deze thema’s zijn: CO2-emissies, energie, materiaal, circulariteit, restafval, klimaatadaptatie, gezondheid, sociale impact en partnerships.

Het museum is vanaf 2014 gecertificeerd geweest voor BREEAM. BREEAM draagt bij om de integrale duurzaamheid van de organisatie en haar huisvesting aantoonbaar en communiceerbaar te maken.