Projecten

Asset
VERY GOOD 57,66%
Beheer
Gebruik

Tilburg Logistics, Atlasstraat 1a

Langs de noordwestelijke rand van Tilburg ligt bedrijventerrein Vossenberg. Op dit bedrijventerrein is een groot aantal distributiecentra en andere industriële bedrijven gevestigd. Het bedrijventerrein heeft zich sinds 1980 ontwikkeld en is door de jaren heen verder uitgebreid met onder andere Vossenberg West II, wat zich specifiek richt op logistiek en transport. Met circa 300 hectare en meer dan 300 bedrijfsvestigingen is dit bedrijventerrein verantwoordelijkheid voor bijna 11.000 banen in en om Tilburg. Op het terrein van Vossenberg West bevindt zich “Tilburg Logistics, Atlasstraat 1a“, wat momenteel in gebruik is door Schenker Logistics Nederland B.V. Dit logistieke pand uit 2007 is strategisch gelegen langs de N260, welke verbonden is met de nabijgelegen snelwegen A58 en A65. Tevens is het bedrijventerrein goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Tilburg staat bekend om de universiteit die zich voornamelijk inzet voor duurzame ontwikkeling, milieueconomie en klimaatverandering. Dit vertaalt zich in het beleid wat de gemeente Tilburg voert. Centraal in het beleid van Tilburg staat de klimaat- en energieopgave door te focussen op verminderen van uitstoot, wateroverlast en hittestress. Dit is terug te zien in de realisatie van meer groen, biodiversiteit en wateropvang in de gemeente.

Het pand aan de Atlasstraat 1A heeft een bruto vloeroppervlak (BVO) van 15.000  m2. Hiervan heeft 600 m2 een kantoorfunctie en 14.400 m2 een industriefunctie. Het pand heeft 12 overheaddeuren en 2 laaddocks voor vrachtwagens. De gebouwgebruikers hebben de beschikking over 288 parkeerplaatsen op de parkeerplaats achter het pand. Het asset is in bezit van een energielabel A (EI: 0,67), wat enkel betrekking heeft op de kantoorfunctie.