Projecten

Project
EXCELLENT 83,17%

The Joan I

Strategisch gelegen langs de A10, aan de Joan Muyskenweg, maakt The Joan deel uit van werkstad Overamstel – een gemengd woon- en werkgebied in wording. De multifunctionele ontwikkeling heeft een oppervlakte van 24.000 m2 met flexibel in te delen kantoor- en creatieve bedrijfsruimtes, een horecaruimte en een parkeerhuis voor 246 auto’s. Het project bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen: één voor werken (The Joan I) en één voor parkeren (The Joan II). Dit BREEAM-traject gaat over het kantoorgebouw, ofwel The Joan I.

 

Flexibiliteit, duurzaamheid en gezond werken zijn de belangrijkste speerpunten van The Joan. Alle acht verdiepingen van het bedrijfsverzamelgebouw zijn voorzien van verticale levende geveltuinen, die als het ware de ‘groene longen’ van het gebouw vormen. Klimaatplafonds zorgen op duurzame wijze voor een goede temperatuurregeling en een prettig binnenklimaat. De sedum dakbedekking absorbeert, zuivert en geleidt regenwater, wat vervolgens gebruikt wordt voor de irrigatie van de geveltuinen en de spoeling van de toiletten. De duurzame oplossingen van The Joan zorgen niet alleen voor een uiterst energiezuinig gebouw, maar dragen ook bij aan een gevarieerde, gezonde werkomgeving.

 

Het moderne en duurzame kantoorgebouw krijgt naast een BREEAM Excellent ook een WELL Platinum certificaat voor gezondheid en welzijn. Het unieke ontwerp van OZ kenmerkt zich door een vliesgevel met stalen kruizen en een open uitstraling. Grote raampartijen bieden veel natuurlijk licht en een wijds uitzicht. Elke verdieping heeft een flexibele lay-out, zodat toekomstige gebruikers een eigen invulling aan hun werkruimte kunnen geven. Dit is een plek met allure om te ontspannen, te creëren en samen de beste resultaten te behalen.