Projecten

Project
OUTSTANDING 91,38%

The Edge Amsterdam

Ontwikkeling

Het nieuwe prestigieuze hoofdkantoor van Deloitte/AKD is ontworpen door PLP/Architecture. Het gebouw krijgt de naam 'The Edge'. Het heeft een geweldig atrium en een unieke vorm. Het is ontwikkeld door OVG Projectontwikkeling en uitgevoerd door G&S Bouw. Hiervoor zijn betrokken partijen een engineer & build-overeenkomst aangegaan. 

BREEAM Outstanding

Dit gebouw heeft het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen en heeft nu het oplevercertificaat voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld ontvangen. Innovatieve werkwijzen en doordachte oplossingen maken dat het team steeds meer credits wist te behalen. Door het gebruik van slimme technologie behaalde het kantoorgebouw van 40.000 m2 een score van 98.36%.

Het gebouw is geheel energieneutraal gemaakt. Om dit te kunnen realiseren is de gehele zuidelijke voorgevel voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er een gebied van 4100m2 aan zonnepanelen geplaatst op de daken van de UvA en de HvA. In The Edge wordt regenwater verzameld en hergebruikt. Er is warmte-koudeopslag installatie met een dubbele open bron (elk circa 130 meter diep onder het gebouw) genereert thermale energie.

Slimme technieken

The Edge is het eerste gebouw dat gebruik maakt van het Philips Ethernet-powered LED connected lighting systeem. Dat biedt medewerkers de mogelijkheid om het klimaat en licht van hun individuele werkplek te reguleren door middel van een applicatie op hun smartphone. Deze innovatieve technologie bespaart niet alleen energiekosten, maar levert ook informatie op over hoe het gebouw wordt gebruikt om zo de efficiëntie te vergroten. De installaties zijn gerealiseerd door de Homij Bosman Combinatie (HBC).

Uitreiking Certificaat

Opening The Edge Amsterdam from OVG Real Estate on Vimeo.

Casestudy 

Lees hier de casestudy over The Edge Amsterdam.