Projecten

Project
EXCELLENT 74,51%

The City Post

Van voormalig postsorteercentrum tot duurzaam bedrijfsverzamelgebouw

Aan de Westerlaan te Zwolle ligt naast het station het voormalige TPG-Post Expeditie Knooppunt (EKP). Het object is gebouwd in de jaren zeventig en was tot halverwege de jaren negentig in gebruik als postsorteercentrum. Dankzij de ligging in de unieke Spoorzone Zwolle heeft het gebouw een hoge ontwikkelingspotentie. Voor DC Vastgoed was dit reden om het object te verwerven en te transformeren tot The City Post. The City Post wordt het nieuwe icoon voor zakelijk Zwolle. Het gebouw ondergaat een metamorfose naar het ontwerp van de Architekten Cie.

Het gebouw wordt open, toegankelijk en alzijdig multifunctioneel. Nieuwe transparante gevels en grote vides creëren een ruimtelijk en licht gebouw. Er is een hoge ambitie qua duurzaamheid. De bestaande mooi vormgegeven hoofddraagconstructie wordt hergebruikt en blijft zichtbaar. Het spannende samenspel van de markante en robuuste bestaande constructie en de verfijning van de nieuwe toevoegingen geeft het gebouw een karaktervolle en hoogwaardige uitstraling.

In het kader van de energietransitie wordt gezocht naar een optimale toepassing van duurzame energiebronnen. Het gebouw wordt gasloos, en circulair gebouwd en is daardoor toekomstbestending. The City Post heeft daarnaast de ambitie om een BREEAM-nieuwbouw Excellent certificaat te behalen en Paris Proof te worden.