Projecten

Project
EXCELLENT 70,62%

SRON Leiden

Op het Leiden Bio Science Park te Leiden is de nieuwbouw voor SRON gerealiseerd. De nieuwbouw biedt medewerkers een moderne, inspirerende werkomgeving. De bouw is gestart in 2019, oplevering is eind 2022 geweest na inrichting door SRON.

De nieuwbouw voor SRON (Netherlands Institute for Space Research) op het Leiden Bio Science Park is ter vervanging van de vestiging in Utrecht. Deze nieuwbouw biedt ruimte aan de medewerkers van SRON en aan samenwerking met topwetenschappers van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en aan duurzame samenwerking met andere organisaties en het bedrijfsleven.

Het programma voor SRON bestaat onder meer uit cleanrooms, laboratoria, kantoren, ontmoetingsruimten, ondersteunende functies en techniek. In het gebouwontwerp staat het thema verbinding centraal. Dit uit zich in ruimten waar contact, uitwisseling en ontmoeting gestimuleerd worden. Om die reden heeft het gebouw een centrale, verbindende ruimte waar alle medewerkers gebruik van maken en contact mee hebben. De route vanaf de entree aan de campus, door deze centrale ruimte, is een belevenis en leidt van dynamiek en contact naar rust.