Projecten

Project

Sorteer- en distributiecentrum PostNL Alphen a/d Rijn

Sorteercentrum Alphen a/d Rijn

Voor uitbreiding van de activiteiten heeft PostNL ervoor gekozen om een nieuw sorteercentrum te bouwen in Alphen a/d Rijn.

Het betreft een nieuw pakkettensorteer- en distributiecentra op het bedrijventerrein Steekterpoort, op het kruispunt van N11 en N207. De kavel heeft een oppervlakte van ca. 32.750 m2.

Het gebouw is een “hybride locatie”: één zijde van het gebouw heeft een sorteerfunctie en de andere zijde een distributiefunctie. Door het gehele gebouw heen loopt een sorteerinstallatie.

Het gebouw heeft een U-vorm, waarbij in de twee opstaande vleugels de distributieactiviteiten plaats vinden.

Mede door de groei van de e-commerce markt is er een stijgende vraag naar pakketbezorging. PostNL realiseert daarom een nieuw pakkettensorteer- en distributiecentra in Alphen a/d Rijn. De kavel van ca. 32.750 m2 ligt op een nieuw ontwikkeld bedrijventerrein. Het pakkettensorteercentra in Alphen a/d Rijn  draagt optimaal bij aan het vergroten van de capaciteit voor de distributie en collectie van pakketten voor de regio. Zo blijft PostNL inspelen op de enorme groei van de e-commerce markt. In Alphen a/d Rijn biedt PostNL 200 arbeidsplaatsen waarvan een deel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het sorteer- en distributiecentrum omhelst een deel voor de sortering en distributie van pakketten, inclusief een KVV-deel (kleinvervoer).

De oplevering van het sorteercentrum staat gepland voor het voorjaar van 2024.