Projecten

Project
OUTSTANDING 87,72%

Ruitenberg Ingredients

Ruitenberg Ingredients heeft de productielocatie in Ruinerwold uitgebreid.

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De productie vindt plaats op diverse productielocaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold. Wegens groei van de bedrijfsactiviteiten is achter de bestaande productielocatie in Ruinerwold een nieuwe productielocatie gerealiseerd. Hierdoor is de totale productieoppervlakte op deze locatie verdubbeld.

BREEAM Outstanding
Het pand heeft de kenmerkende Ruitenberg huisstijl meegekregen en voldoet aan de huidige en de te verwachten eisen rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Zo heeft het pand bijvoorbeeld de BREEAM Outstanding certificering. De productielocatie bestaat uit kantoor/R&D-ruimtes en nevenruimtes, productie- en testruimtes, logistieke ruimtes, geconditioneerde (zowel warm als koud) ruimtes en enkele casco ruimtes ten behoeve van uitbreiding in de toekomst.

Ook voor de vestiging van Ruitenberg in Twello mocht Bessels destijds het ontwerp verzorgen.
Aan de Stegge Twello realiseert de nieuwbouw. De oplevering, inclusief de gefaseerde ingebruikname zal medio 2019 plaatsvinden.
Bakker installatietechniek en Heluto verzorgen de E en de W installaties.

W4Y adviseurs is de commissioningsmanager en de BREEAM-expert

Duurzaamheidscertificering is de BREEAM-assessor