Projecten

Project
VERY GOOD 57,77%

Rivierstaete

Rivierstaete is een herkenbaar en onderscheidend gebouw dat een krachtige dynamiek combineert met transparantie. Het open en toegankelijke karakter van het gebouw wordt grotendeels bepaald door de transparante glasgevel waardoor het pand een enorme hoeveelheid extra lichtval krijgt en fantastische uitzichten biedt.

De openheid wordt versterkt door de uitzonderlijk grote en flexibel in te delen vloeroppervlakten. Deze accentueren de ruimtelijkheid van het gebouw en creëren een bijzondere ruimtebeleving. Bovendien wordt er door de aanleg van diverse dakterrassen en groendaken op verschillende niveaus buitenruimten gecreëerd, waardoor de verbinding tussen binnen en buiten wordt vergroot.


Icoon

Rivierstaete is een gebouw met impact. Een Icoon. Een exponent van hedendaagse architectuur. Klaar voor de toekomst. De meerwaarde van het nieuwe ontwerp is in één oogopslag helder: de herontwikkeling versterkt de kwaliteit en uitstraling van het gebouw én haar omgeving. En ontstijgt hiermee de regelmaat van haar omgeving maar blijft er ook onderdeel van uitmaken.

Het ontwerp van Roberto Meyer, de veelgeprezen architect en directeur van MVSA Architects, voldoet daaraan. De technologisch geavanceerde en tot in perfectie gestroomlijnde ontwerpen van Roberto Meyer etaleren zijn belangrijkste bron van inspiratie; de Amerikaanse avant-garde uit de jaren zestig. In binnen- en buitenland heeft hij naam gemaakt met projecten waarin verleiding, innovatie, ruimtebeleving en relevante context voor de gebruiker een centrale plaats innemen. En welke gekenmerkt worden door een gezonde dosis pragmatisme en ondernemerschap.


Innovatief & milieuvriendelijk

Het opleveringsniveau van het gebouw is uitzonderlijk hoog in termen van kwaliteit en duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn onder andere: een geavanceerd klimaatsysteem dat de in alle ruimtes aanwezige inductieunits aanstuurt, een LED-lichtplan dat voorziet in energiezuinige verlichting met daglichtregeling en bewegingsdetectie. De energiezuinigheid wordt voortgezet in een WKO-installatie en de toepassing van transparant HR++ zonwerend glas in de gevels in combinatie met volautomatische buitenzonwering. Nieuwe elektrische- en brandbeveiligingsinstallaties dragen bij aan een efficiënter gebruik van elektriciteit en gebruikersveiligheid. Het nieuwe digitale energiemonitoringsysteem geeft inzicht in het energieverbruik voor zowel huurders als de beheerder. Dit alles leidt tot een zeer zuinig Energielabel A en de duurzaamheidsambitie BREEAM "Very Good".