Projecten

Project
EXCELLENT 75,09%

Plus Ultra Leiden

Het Bio Science Park in Leiden is het grootste kenniscluster in Nederland op het gebied van life sciences & health en staat ook internationaal hoog aangeschreven. Het wetenschapspark herbergt 180 bedrijven en instellingen en groeit snel. Momenteel werken er 18.000 mensen, naar verwachting tot 20.000 in 2025. Op het Leiden Bio Science Park is onderwijs op verschillende niveaus te vinden. Zo heeft de Universiteit Leiden verschillende faculteiten, maar ook de Universiteit Leiden en MBO Rijnland zijn aanwezig. Daarnaast is hier het LUMC Universitair Ziekenhuis gevestigd en zo ook verschillende biotechbedrijven zoals Galapagos en Johnson & Johnson.

 

Op de Kop van Leeuwenhoek wordt het multi-tenant Plus Ultra gerealiseerd. Dit is bij de ingang van het park. Het gebied wordt het nieuwe middelpunt van het park. Er komt een centraal plein, horecagelegenheid en plek voor ‘living and leisure’. De accommodatie richt zich op gebruikers van het park zoals expats, promovendi, professoren en congresbezoekers. Verder wordt het entreegebied voorzien van een ruime parkeergarage voor bezoekers van het park. Ook medewerkers van Plus Ultra kunnen hier extra parkeerplaatsen huren.

 

Het Leiden Bio Science Park, en dus Plus Ultra, is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Leiden Centraal Station ligt naast het park en er zijn diverse bushaltes door het park. Verder ligt het park naast de snelweg A44 van Nieuw-Vennep naar Den Haag.