Projecten

Asset
VERY GOOD 60,37%
Beheer
Gebruik

Nova Zembla

Het pand met de naam ‘Nova Zembla’ ligt aan de Winthontlaan 2 in Utrecht, op steenworp afstand van de A12 en vlakbij de halte van de sneltram. Het kantoorgebouw van 14 verdiepingen ligt in bedrijvengebied Kanaleneiland, in het zuidwesten van de stad, naast het Van der Valk-hotel.

De eigenaar is FIREF Co 36 S. à. r. l.. Met ingang van 1 januari 2019 is het gebouw in zijn geheel verhuurd aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het betreft een BVO van ca. 6042 m²  verdeeld over 14 bouwlagen, waarvan de 1e tot en met de 4e verdieping zijn bestemd voor parkeren en de begane grond dient als entree. 

In samenwerking met huurder NWO heeft FIREF in 2018 een grootschalige renovatie en verdere verduurzaming van het gebouw uitgevoerd. Onder andere de centrale entree, de algemene ruimten, de kantoorverdiepingen en de sanitaire ruimtes zijn gerenoveerd. Daarnaast is de klimaatinstallatie en regeltechniek vervangen, waarbij de kantoorverdiepingen zijn uitgevoerd met nieuwe klimaatplafonds en LED verlichting. Begin dit jaar is de sportfunctie komen te vervallen. Door deze wijziging is deze certificering geen maatwerk certificering meer. Nova Zembla heeft momenteel een energielabel A+.