Projecten

Project

Nieuwbouw doorontwikkeling Aalsmeer-Oost te Aalsmeer

Aalsmeer-Oost Royal FloraHolland

Met de ontwikkeling van Aalsmeer-Oost wordt de fysieke marktplaats in Aalsmeer van Royal FloraHolland uitgebreid. De totale ontwikkeling Aalsmeer-Oost bestaat uit circa 135.000 m² aan footprint bedrijfsgebouw. Royal FloraHolland ontwikkelt de Centrumzijde, circa 70.000 m², ten behoeve van verhuur aan Sierteeltpartijen. Gedurende de ontwerpfase was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt, waarbij onder andere aandacht uitging naar het creëren van een nieuwe, inspirerende werkomgeving voor de toekomstige gebruikers. Met de ontwikkeling van Aalsmeer-Oost wordt de concurrentiepositie van de marktplaats versterkt en door de concentratie van koopkracht wordt de aantrekkingskracht van Royal FloraHolland als geheel vergroot.

De units zijn direct aangesloten op de productstraat van Royal FloraHolland, waardoor Aalsmeer-Oost verbonden is met het hart van de marktplaats. Er wordt dubbelgebruik toegepast, door het dak in te zetten voor personenauto parkeren en de opslag van logistieke middelen. Het Aalsmeer-Oost terrein krijgt een groene kraag, bestaande uit bomen, bloemrijke planten, gemengde hagen en bloemrijk gras voor het versterken van de biodiversiteit.

 

Ontwerp

Aalsmeer-Oost is zo ontworpen dat het architectonisch één geheel vormt met de omliggende gebouwen van Royal FloraHolland, maar dat de gebruikers tegelijkertijd de ruimte hebben om zich te onderscheiden met een eigen identiteit en uitstraling. Door de individuele entrees worden de horizontale lijnen en de raampartijen doorbroken. Bij elk gebouwonderdeel kunnen toekomstige gebruikers uit verschillende ontwerpen van de entrees kiezen, waarbij er keuze is in de toepassing van verschillende materialen, zoals glas, staal of hout. De units aan de Centrumzijde hebben een vrije hoogte van 10,7 m¹ en een vlakke vloer die veel gewicht kan dragen. Binnen is de ruimte vrij in te delen, afhankelijk van de bedrijfsprocessen. Aan de voorzijde worden de units voorzien van kantoor verdiepingen.

 

Royal FloraHolland

Met meer dan 100.000 transacties per dag en meer dan 30.000 verschillende soorten bloemen en planten is Royal FloraHolland, coöperatie van kwekers, de internationale marktplaats en kennispartner die bijdraagt aan het succes van kwekers en kopers.