Projecten

Project
EXCELLENT 70,47%

Nieuwbouw Centrum Waddinxveen - Retail gedeelte

Met de realisatie van een geheel nieuw centrum beschikt Waddinxveen eindelijk over een volwaardig stadshart met winkels, horeca en verschillende soorten woningen en appartementen. Daarnaast omvat het centrumplan ook een sociaal cultureel centrum met o.a. bibliotheek en een theaterzaal.

De belangrijkste pijlers voor de hoge bouwkwaliteit zijn de goede isolatie en kierdichting, in combinatie met duurzame bouwmaterialen en duurzame energieopwekking op locatie: een warmte- en koudeopslag installatie. Hierop zijn de winkels, woningen en Cultuurhuys de Kroon aangesloten. Daarnaast is de ligging ook een belangrijke duurzaamheidsfactor. Het centrum is goed bereikbaar voor voetgangers en fietsers en het openbaar vervoer bevindt zich nabij. Ten slotte heeft het retailproject een goede mix van wonen, werken, winkelen en parkeren.

BREEAM in de uitvoering

Tijdens de bouw is het plan nog verder verbeterd waardoor een BREEAM-NL Excellent (4 sterren) oplevercertificaat is behaald (op basis BRL 2011) voor het winkelccentrum. Zo zijn er voor fietsers in de openbare ruimte fietsnietjes geplaatst en fietsrekken bij de entree op het Dreefplein. Mocht men toch met de auto komen winkelen is er voor de automobilist direct onder het project een parkeergarage aangelegd, voorzien van LED verlichting. In de huurcontracten is opgenomen dat huurders verplicht energiezuinige verlichting moet aanbrengen conform de eisen van BREEAM 4****. Ook de toiletten moeten contractueel voldoen aan BREEAM 4****.

Verder is er tijdens de bouw rekening gehouden met de flora en fauna. Er is extra geïnvesteerd in het anders inrichten van de bouwplaats. Zo is bijvoorbeeld de bouwweg verplaatst om rekening te houden met de aanwezige vogels in de bomen aan de kanaaldijk.