Projecten

Asset
PASS 29,72%
Beheer
Gebruik

NDSM - Timmerwerkplaats

Gelegen op het NDSM-plein is de “Timmerwerkplaats”., het gebouw fungeert als kantoor voor meerdere huurders momenteel. Een deel van het gebouw stond van origine aan de Conradstraat in Amsterdam. In 1927, werd het gebouw verplaatst naar de NDSM werf en uitgebreid door de toemalige bouwer. Na het in gebruik nemen van het gebouw fungeerde het als Timmerwerkplaats, de huide naam is dus afgeleid van de functie van jaren terug. Momenteel, is na vele verbouwingen en renovaties het gebouw in gebruik als kantoor. Door de rijke geschiedenis wordt het gebouw gekenmerkt als Rijksmonument.

 

NDSM-Plein is een openbaar plein in het NDSM-gebied van Amsterdam Noord. Het plein heeft zich ontwikkeld tot een creatief en cultureel centrum, en het vormt het kloppende hart van de voormalige scheepswerf en industriële wijk. Het plein en de omgeving is een bruisende plek die de rijke geschiedenis van de scheepswerf combineert met een moderne en creatieve cultuur. Het is een plek waar kunst, cultuur, en gemeenschap samenkomen, en het heeft een belangrijke rol gespeeld in de transformatie van het NDSM-gebied tot een levendige en hippe bestemming in Amsterdam.

Het pand heeft een BVO van 7,630 m2, waarvan 5.021 m2 een kantoorfunctie  heeft en 2.609 m2 wordt gebruikt als bijeenkomst.