Projecten

Project
EXCELLENT 72,31%

Nature's Pride

Het gebouw

In December 2013 heeft Nature's Pride haar intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand op het bedrijventerrein Honderdland fase II in Maasdijk. Het gebouw - circa 37.000 m² - is een gezichtsbepalende blikvanger langs de rijksweg A20. De nieuwbouw bestaat uit een gekoelde hal met een deel kantoren.

Het duurzame ontwerp

Architectenbureau Paul de Ruiter heeft een gebouw ontworpen dat in logistieke zin maximaal efficiënt is en waar de mens en duurzaamheid centraal staan. De nieuwe huisvesting heeft als belangrijk uitgangspunt dat het energieneutraal wordt en dat het een sterk verminderde CO2-uitstoot zal hebben. Het ontwerp is beloond met een BREEAM-NL Excellent certificering en behoort daarmee tot de meest duurzame bedrijfspanden van West-Europa.

Het idee

De achterliggende filosofie van het ontwerp is gebaseerd op openheid en inzichtelijkheid: het product valt te volgen vanuit het hele pand. Dit staat in zekere zin model voor hoe Nature’s Pride de distributieketen inzichtelijk wil maken voor zowel de werknemers als voor de consument, zodat er steeds meer bewustzijn is over de oorsprong van voedsel.

Een integraal team met architect Paul de Ruiter (bekend van o.a. TNT hoofdkantoor), adviseur DWA en bouwbedrijf IMD heeft adviseerd bij de bouw. De partijen De Vries en Verburg, Van Kempen koudetechniek, klimaatservice en BAM zorgden voor de realisatie.

Meer informatie