Projecten

Project
VERY GOOD 56,14%

Muzentoren

De Muzentoren is een van de gezichtsbepalende gebouwen van de Haagse skyline en bevindt zich in het Resident-gebied in de binnenstad van Den Haag. De twee hotelformules in de Muzentoren worden geëxploiteerd als Moxy the Hague met 185 hotelkamers en een lounge met 140 zitplaatsen, en Residence Inn by Marriott the Hague met 127 studio’s en appartementen met een volledig ingerichte keuken (geschikt voor langere verblijven). De hotels zijn verbonden door een gezamenlijke bar. Het bruto vloeroppervlak bedraagt 14.531 m² en het hotel telt 18 verdiepingen.

 

Naast het reeds verworven Green Key Gold Label heeft de duurzame renovatie ook geresulteerd in een BREEAM "Very Good" label. De werkzaamheden betroffen onder meer isolatieverbetering aan de gevel (glas- en luchtdichtheid), volledig vernieuwde en vernieuwde technische installatie van de liften incl. de daarachter gelegen smart computersystemen. Nieuwe luchtinstallaties met energieterugwinningscomponenten (warmteterugwinning/onttrekking) een nieuw en aardgasvrij verwarmingssysteem (lage temperatuur), nieuwe verlichting in het gebouw deels achter een smart computersysteem (Dali) en geheel LED. Slimme energiesystemen in onze hotelkamers (logo) die energieverbruik voorkomen als er geen gast op de kamer is). Dit alles achter een state-of-the-art gebouwbeheersysteem Priva Blue, dat het mogelijk maakt om het hele jaar door de efficiëntie van de parameters in de installatie te beheren, 24/7, speciaal geprogrammeerd door Kemp / DQS voor dit gebouw.

 

De aannemers beheerden hun afvalhoeveelheden en scheidingswanden tijdens de bouwperiode, logistieke middelen werden aangepast om minder CO2-print per volume te hebben, bouwmaterialen zijn duurzaam of gemaakt van hernieuwbare materialen (metal-studframes en gipsplaten hadden een cradle top cradle-certificering). Aannemers hebben individueel een certificering behaald om aan de door Breeam gestelde vraag te voldoen. In de sloopfase is elke kg aangevoerd en afgevoerd materiaal gerapporteerd en beheerd door aannemer Oskam.

 

De inkoop en levering van alle FF&E vaste en losse goederen samen met Marriott werden verpakkingsvrij georganiseerd en afgeleverd, om onnodig verpakkingsmateriaal te verminderen, de keuze gemaakt om duurzaam behangpapier te gebruiken in plaats van de gemakkelijke en goedkopere oplossing met verf werden zelfs de kartonnen dozen van de tv-toestellen hergebruikt door leveranciers.

 

Het hotelgebouw kan zijn gasten nu een duurzamere ervaring bieden.