Projecten

Project
EXCELLENT 75,01%

Moore

Being en COD realiseren Max & Moore: twee onderling verbonden kantoorgebouwen met een oppervlakte van 7.000 m2 en 2.800 m2. Het ontwerp door Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture & Urbanism en MOSS kenmerkt zich als robuust en chic. Met aandacht voor een samenspel van het industriële karakter van Buiksloterham en groenbeleving zoekt het ontwerp aansluiting bij de omgeving. Daarnaast is sterk ingezet op duurzaamheid, natuurinclusiviteit en gezondheid.

Met name duurzaamheid staat bij Max & Moore hoog in het vaandel. Het volledige plan is energieneutraal (EPC = 0) ontworpen. Innovatieve PV-cellen zijn integraal in de gevel verwerkt en onderdeel van de architectuur. Daarnaast benut een WKO-installatie de bodemenergie voor het verwarmen en koelen van het kantoorcomplex.

Ter bevordering van het welzijn van gebruikers zijn de gebouwen voorzien van de laatste innovaties op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling. Groene buitenruimtes, dakterrassen en dubbelhoge wintertuinen verbinden de gebouwen met de stad en natuur. De bijzondere ligging aan het water van het Tolhuiskanaal draagt verder bij aan de natuurervaring. De openbaar toegankelijke horeca, met ruimte voor zonnige terrassen, wordt een ontmoetingsplek voor gebruikers, omwonenden en bezoekers.

In Amsterdam-Noord luidt Max & Moore de eerste fase in van een grotere herontwikkeling van een verouderd bedrijventerrein aan de Asterweg in opkomende wijk Buiksloterham. In de tweede fase wordt een diverse mix van functies, met voornamelijk woningen, toegevoegd. Komende jaren ontwikkelt het gebied waarin Max & Moore wordt gerealiseerd, tussen Overhoeks en de NDSM-werf, zich tot een circulaire stadswijk, gericht op wonen en werken.