Projecten

Asset
EXCELLENT 73,65%
Beheer
VERY GOOD 63,26%
Gebruik

Meininger Hotel Amsterdam Amstel

Het Meininger hotel maakt onderdeel uit van een ontwikkeling van Provast waarbij de overige asset delen bestaan uit de woontoren en de parkeergarage. Het gebouw bestaat uit een 103 meter hoge woontoren met 192 huurapartementen en een lager blok van 6 verdiepingen waar Meininger Hotels gevestigd is. De woontoren is eigendom van vesteda, de parkeergarage wordt geexploiteerd door Qpark. Het object is in 2018 opgeleverd en in gebruik genomen.

Het object voor de BREEAM In Use certificering beslaat alleen het Meininger hotel, in eigendom van Bouwinvest en de bijbehorende fietsenstalling. De parkeergarage is uitgesloten want deze maakt geen onderdeel uit van het eigendom van Bouwinvest, er worden slechts een beperkt aantal plaatsen gehuurd. Het hotel neemt warmte en koude af van een WKO bron welke niet onderdeel uitmaakt van het eigendom.

Het Meininger hotel is een een hostel achtige formule die zich richt op jongeren en families in kleine of grotere groepen. De kamers zijn voor vier tot acht personen met veelal stapelbedden. Op de begane grond zijn verschillende voorzieningen beschikbaar voor hotelgasten zoals ontspanningsruimtes en een gastenkeuken.