Projecten

Asset
VERY GOOD 59,15%
Beheer
Gebruik

Meervaart Theater

De Meervaart heeft twee theaterzalen, ruime foyers en 9 vergaderzalen. Onze eductieafdeling Meervaart Studio beheert een aantal studioruimtes in het gebouw. Daarnaast zijn er kantoren en werkplaatsen voor personeel.   De Meervaart wordt het hele jaar door zeer druk gebruikt voor Theater, Congressen, Film en Kunsteducatie. Er komen ca 200.000 bezoekers per jaar over de vloer.

Missie: Meervaart Theater wil alle bewoners van Nieuw-West aandeelhouder maken in haar activiteiten. Podiumkunsten zien wij als een belangrijke waarde in het persoonlijke leven en het maatschappelijke verkeer.

Theater biedt een veelheid aan perspectieven en toont de diverse manieren waarop iemand zich kan verhouden tot de wereld om zich heen. Het verrijkt de zintuiglijke en intellectuele ervaring omdat naast aandacht voor de feitelijke werkelijkheid ook ruimte wordt gegeven aan dromen, angsten, verlangens en verbeelding.

Door in te zetten op cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van de podiumkunsten faciliteren wij culturele kennismaking, discussie en reflectie. De Meervaart wil het huis van Nieuw-West zijn waar onderling respect, nieuwsgierigheid en het slechten van culturele drempels centraal staat. Als culturele instelling dragen we actief bij aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners, betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.