Projecten

Project
OUTSTANDING 92,61%

Kantoor Goede Doelen Loterijen

De Goede Doelen Loterijen –Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij- heeft het bestaande kantoorpand aan Prinses Irenestraat 31-33 in Amsterdam gerenoveerd en uitgebreid. In de nieuwe situatie bevindt de hoofdentree zich aan de Beethovenstraat 200.

Sinds 2008 stond het pand leeg, op antikraak bewoners na die sinds de leegstand tot aan de bouw in het pand woonden. De Goede Doelen Loterijen waren sinds de oprichting gevestigd in een aantal panden in de Van Eeghenstraat te Amsterdam. Inmiddels telde de organisatie bijna 600 medewerkers en werd de huisvesting in de Van Eeghenstraat te krap.

Bij de zoektocht naar een nieuwe werkplek waren de belangrijkste criteria dat het een leegstaand kantoorpand zou zijn, binnen de ring van Amsterdam én op loopafstand van een treinstation. En natuurlijk moest het pand de voltallige organisatie kunnen huisvesten, waardoor er voor het eerst sinds de oprichting samengewerkt kan worden in één gebouw.

Het pand ligt tussen de ‘bewoonde buurt’ aan de noordkant en de kantoren aan de zuidkant én naast de ingang van het Beatrixpark. Het gebouw is ‘vernieuwbouwd’, waarbij de structuur van het bestaande pand zoveel mogelijk behouden bleef. Deze vernieuwing omvatte globaal:

  • het duurzaam renoveren en inrichten van het pand

  • uitbreiding van de 2e etage plus een extra 3e verdieping

  • het overkappen van het oude parkeerterrein tot een atrium

  • een ondergrondse parkeergarage

  • een entree aan de Beethovenstraat met publieke functies