Projecten

Project
VERY GOOD 56,16%

Kampershoek 2.0

Kampershoek 2.0 is het logische vervolg op het bestaande bedrijvenpark Kampershoek-Zuid. Kampershoek-Zuid werd in de jaren negentig ontwikkeld en is zeer succesvol gebleken. Het bedrijvenpark wordt alom geprezen om de hoge kwaliteit en is zelfs tot twee maal toe opgenomen in het Jaarboek Beste Bedrijventerreinen.

Het nieuwe bedrijventerrein Kampershoek 2.0 is een terrein van circa 72 ha en ligt op een strategische locatie binnen de Europese toptechnologiedriehoek Eindhoven-Leuven-Aken. Met directe op- en afrit aan de noord-zuidas A2, binnen bereik van de oost-westas A67, aan een kruispunt van kanalen en met zes luchthavens op afstand van minder dan één uur.

Het ruim opgezette terrein, met brede wegen, veel groen en een grote opvangcapaciteit aan water, biedt ruimte aan moderne industriële, logistieke en technische ondernemingen. Het opvallend gesitueerde park kent een eigen parkmanagement dat toeziet op een schone werk- en leefomgeving, duurzame voorzieningen en optimale beveiliging van het geheel. 

Het bedrijventerrein is een modern duurzaam terrein, waarbij onder andere rekening is gehouden met cultuurhistorische waarden (bijvoorbeeld het zicht op de molen blijft gehandhaafd), er is gekozen voor een dynamisch LED-systeem voor openbare verlichting, fietspaden gescheiden van de rijbaan, grote centrale wateropvang met seizoensgebonden verlichting en er is heel veel aandacht besteed aan flora en fauna. Er is zelfs een amfibieëntunnel aangelegd.