Projecten

Project
OUTSTANDING 90,73%

Jumbo Leussink

Jumbo Leussink Goor realiseert een nieuwbouw op de locatie van de huidige Jumbo Leussink te Goor, dit betreft de Van Kollaan 7 te Goor. Het plangebied ligt ten westen van het centrum van Goor. Het doel is om een supermarkt te realiseren welke de meest duurzame supermarkt van Nederland moet worden en daarom gaat voor een BREEAM NL Outstanding. Het pand zal onderverdeeld worden in 3 verschillende bedrijven namelijk een Jumbo, Etos en Gall & Gall.

BREEAM ambitieniveau
Om de MVO doelstellingen van Jumbo Leussink Goor bij de nieuwbouw zichtbaar te maken, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM NL. De doelstellingen van BREEAM NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid, en de sociale aspecten passen naadloos op de MVO ambities van Jumbo Leussink Goor. Met name aan gezondheid, comfort, en sociaal belang hecht Jumbo Leussink Goor veel waarde. In lijn met de verwachtingen die Jumbo Leussink Goor aan zichzelf stelt m.b.t. duurzaam ondernemerschap, legt Jumbo Leussink Goor voor de nieuwbouw de lat hoog. Het ambitieniveu is daarom 'Outstanding'.

Uitstraling
Het nieuw te bouwen pand van Jumbo te Goor heeft een bijzonder strakke maar ook duurzame uitstraling wat zelden voor komt bij een supermarkt. Zoals op de afbeelding hiernaast weergegeven, is te zien dat de voor en rechterzijgevel hoofdzakelijk bestaat uit een glazen pui waardoor het visueel comfort voor de medewerkers op het gebied van daglicht gemaximaliseerd wordt. De achtergevel en de linkerzijgevel bestaat voornamelijk van sandwichpanelen.

Ook zal er op het nieuwe pand gebruik gemaakt worden van een groen dak. Wat de volgende voordelen met zich mee brengt:

  • Verbeterde isolatiewaarde.
  • Hoger rendement voor de zonnepanelen.
  • Langere levensduur dan een normaal plat dak.
  • Gelijkmatiger binnenklimaat.


Verder is het de ambitie om het pand zo veel mogelijk in te richten als een natuur inclusieve, gezonde werkomgeving, met optimale kansen voor de
biodiversiteit en een gebied wat “gewoon mooi” is om naar te kijken.