Projecten

Asset
EXCELLENT 71,59%
Beheer
VERY GOOD 61,33%
Gebruik

Hotel Casa Amsterdam

Hotel Casa Amsterdam is een markant gebouw, gelokaliseerd vlakbij het Amstelstation en dicht bij de A10. Door deze centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid vormt het hotel een ideale verblijfplek. Het gebouw telt 12 verdiepingen met in totaal 520 kamers.  

Dubbel ruimtegebruik

Naast dat Hotel Casa een hotel is, draagt Casa ook bij aan studentenhuisvesting. Van de 520 kamers wordt het grootste deel gedurende acht maanden door studenten bewoond. Tijdens de maanden juni tot oktober worden de kamers voor hotelgasten opengesteld. Het gebouw wordt daardoor flexibel en optimaal gebruikt en is daardoor ook duurzaam. Het hotel Casa kreeg tijdens de Provada 2011 de HotAM-prijs, de prijs van de gemeente Amsterdam voor de hotelontwikkeling die het beste aansluit bij de doelstellingen van het gemeentelijke hotelbeleid. Het hotel is gecertificeerd met een gouden Greenkey, een internationaal duurzaamheidskeurmerk.

Demarcatie

Eigenaar Bouwinvest streeft behalen van een BREEAM certtificaat na voor het hele gebouw, waartoe het hotel, restaurant en parkeergarage behoren.